Yhteisöllisyys, rauhallisuus ja inhimillisyys, näitä tarvitsemme nyt

Yhteisöllisyys, rauhallisuus ja inhimillisyys, näitä tarvitsemme nyt.
Kuh­mos­sa on to­det­tu yh­teen­sä 4 uut­ta ko­ro­na­ta­paus­ta, al­tis­tu­nei­ta on yli vii­si­kym­men­tä. Kaik­ki sai­ras­tu­neet ovat ai­kui­sia, eri teh­tä­vis­sä ja eri työ­pai­kois­sa. Tar­tun­nan jäl­ji­tys on kes­ken ja tar­tun­ta­mää­rät voi­vat muut­tua jäl­ji­tyk­sen ede­tes­sä. Yk­si al­tis­tu­mis­pai­kois­ta on Tuu­pa­lan ala­kou­lu, puu­kou­lun puo­li.
Yhteisöllisyys, rauhallisuus ja inhimillisyys ovat niitä asioita, joita haluan välittää kaupunginjohtajana tässä tilanteessa.
Olemme tiivis ja juureva yhteisö. Tämä tilanne koskettaa meitä yhteisönä. Yhteisönä voimme myös toimia vastuullisesti. Huolehtia siitä, että tässä tilanteessa tuemme toisiamme ja toimimme vastuullisesti. Yhteisöllisyys tarkoittaa myös siitä, että noudatamme annettuja ohjeita ja suosituksia.
Rauhallisuus kaikessa toiminnassa kriisin keskellä on tärkeää. Se, että venymme oikeassa paikassa. Se, että välitämme oikeaa tietoa yhteisössä. Jokainen kuhmolainen voi välittää oikeaa tietoa ja me pyrimme tätä tietoa teille välittämään. Seuraattehan Kainuun Soten ja Kuhmon kaupungin tiedotuskanavia aktiivisesti. Olemme järjestäneet ja järjestämme jatkossakin tiedotusta työyhteisöille ja vanhemmille sekä kuntalaisille.
Tämä tilanne, sairastuminen tai karanteeni, olisi voinut henkilökohtaisesti kohdistua kehen tahansa meistä. Myös itse olen kaksi viikkoa sitten käynyt koronatestissä ja odottanut tulosta karanteenissa. Tulos oli negatiivinen. Inhimillisyys on sitä, että emme etsi syyllisiä. Tilanne on tarpeeksi hankala sairastuneille ja altistuneille. Altistumisien jäljittämisen tavoitteena on tunnistaa ja rajata tapaukset. Ollaan ihmisiä toisillemme. Kysytään: miten sinä voit?
Varotoimenpiteet on otettu käyttöön siksi, että selviämme tästä mahdollisimman vähällä yhdessä. Meillä on hyvä porukka Kainuun sotessa tekemässä jäljitystyötä.
Tänään olen ollut pitkän päivän töissä aamusta iltaan. Jatkamme vielä ja huomenaamulla kokoontuu Kainuun pandemiaryhmä klo 9.00. Ilahduin kun soitin kotiin. Olivat iltalennolla. Onneksi meillä Kuhmossa tilaa ja luonto, missä olla ja viettää aikaa. Kaikissa olosuhteissa.
Alta voit katsoa Kaupungin facebook-liven, jossa ajankohtaista tietoa ja vastauksia kysymyksiin.
TyttiMtt

Olen kaupunginjohtaja, kahden lapsen vanhempi ja aktiivinen keskustelija. Vapaa-ajalla viihdyn metsässä ja harrastan liikuntaa. Työni ohella toimin myös Harvaan asutun maaseudun asiantuntijaverkoston ja Metsähallituksen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueellisen neuvottelukunnan puheenjohtajana. Tätä blogia kirjoitan yksityishenkilönä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu