Sananvapaudesta!

Kuten olemme saaneet lukea, on sensuuri alkanut iskeä palstalle ja juuri ennen kunnallisvaaleja, joka tuskin on sattuma.

2007 Eduskuntavaalien jälkeen demarit sanoivat hävinneensä vaalit, koska eivät olleet varautuneet internetin vaikutukseen. Silloin suosituin keskustelupalsta oli HS:llä.

Ennen 2008 kunnallisvaaleja HS uusi keskustelupalstaansa ja poisti viestipuut ja hankaloitti keskustelua ja lisäsi sensuuria.

2010 joulukuussa hyvissä ajoin ennen 2011 eduskuntavaaleja HS muutti keskustelupalstansa nykyiseen muotoonsa, jossa keskustelu on lähes tyrehtynyt. Koska palstaa huononnettiin tahallaan vapaan keskustelun estämiseksi.

Sen jälkeen on Uuden suomen palsta ollut varteenotettavin keskustelupalsta ja miten ollakaan, palstaa ei muuteta, mutta sensuuri lisääntyy juuri ennen tulevia kunnallisvaaleja.

Internetti ja sen vapaat keskustelukanavat ovat selvästi uhka näennäisdemokratiamme vaalijoille, mutta silti niiden pitäisi olla demokratian keskeinen edellytys ja kansalaisten tulisikin alkaa vaatimaan valtion ylläpitämää täysin vapaata keskustelupalstaa. Siis täysin vapaata ilman minkäänlaista ennakkosensuuria, mutta jossa kirjoittajien henkilöllisyys voidaan varmentaa tarvittaessa tai ottaa käyttöön rekisteröintipakko, kuten Uudessa suomessakin.

Kumma ettei mikään puolue ole ottanut asiaa ajaakseen, pelottaakohan oikea demokratia ja se että kansalaiset pääsevät vapaasti keskustelemaan?

Ukkram09
Helsinki

Helsinkiläinen Taidemaalari joka kirjoittaa valtion erityistoiveesta yhteiskuntaa ja kansanterveyttä parantavia kommentteja ja blogeja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu