Nyt kaikki äänestämään!

Kirjoitin vastaavan viestin Suvi Auvisen blogiin, hukkuvien puolue, mutta koska hänellä on ennakkosensuuri blogissaan, ajattelin tehdä vastaustani vastaavan blogikirjoituksen!

Suvi Auvinen blogissaan kertoo jättävänsä äänestämättä ja ohjaa muita tekemään saman asian, mikä on mielestäni pahin virhe mitä voi tehdä! Koska se että jätät äänestämättä, hyödyttää kaikista eniten sitä jonka vähiten haluaisit EU-parlamentin jäseneksi.

Kerronpa hauskan tarinan viime presidentin vaaleista. Eräs ystäväni kirosi sitä että vaalien toisella kierroksella oli Haavisto, Niinistön vastaehdokkaana. Ystäväni olisi halunnut Väyrysen olevan Niinistön vastaehdokkaana presidentinvaalien toisella kierroksella. No kävikin ilmi että ystäväni oli jättänyt äänestämättä vaalien ensimmäisellä kierroksella ja näin edesauttanut Haaviston pääsemistä toiselle kierrokselle. Eli edesauttanut juuri sitä ehdokasta jonka vähiten halusi presidentiksi pääsevän.

Mutta jos ystäväni olisi äänestänyt Väyrystä ensimmäisellä kierroksella, olisi hän huonontanut Haaviston mahdollisuuksia päästä toiselle kierrokselle. Ja jos ystäväni kaltaisia olisi ollut tarpeeksi jotka olisivat äänestäneet Väyrystä ensimmäisellä kierroksella, ei Haavisto jota hän vähiten halusi presidentiksi, olisi päässyt toiselle kierrokselle. Mutta näin hänen äänestämättä jättämisensä auttoi sitä jonka hän vähiten presidentiksi halusi.

Nyt kansalaisten tulisi kaikkien äänestää ja nimenomaan vanhojen valtapuolueiden sijasta uusia puolueita ja viedä näin vanhoilta valtapuolueilta valtaa pois, koska he ovat tuhoamassa koko maamme.

Jos äänestämättä jättämisellä olisi vaikutusta esimerkiksi siten, että kun viime eurovaaleissa äänestysprosentti oli 40.3%, niin valituista ehdokkaista vain 40,3% olisi saanut parlamenttipaikan. Silloin äänestämättä jättämisellä olisi vaikutusta, mutta kun äänestysprosentista huolimatta kaikki valitut ehdokkaat valitaan parlamenttiin täysimääräisesti, ei äänestämättä jättämisellä ole kuin negatiivinen vaikutus!

Jos äänestysprosentti nousisi näissä vaaleissa lähelle 60%, jäisi RKP:n edustaja luultavasti valitsematta ja tämä olisi voitto meille suomenkielisille. RKP saa ehdokkaansa sen todennäköisemmin läpi, mitä pienempi äänestysprosentti on. Joten nyt kaikki äänestämään ja antamaan ääni vanhojen valtapuolueiden sijasta uusille puolueille! Nyt on aika vaikuttaa ja muuttaa poliittista kenttää!

Ukkram09
Helsinki

Helsinkiläinen Taidemaalari joka kirjoittaa valtion erityistoiveesta yhteiskuntaa ja kansanterveyttä parantavia kommentteja ja blogeja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu