Tapaus Jari Aarnio – kun valvontaa ei ole, karkaa mopo käsistä

Tällä hetkellä helsingin huumepoliisin entistä pomoa Jari Aarniota epäillään noin 30:stä eri rikoksesta. Viimeisimmät epäilyt ovat siitä että Aarnio on yrittänyt lavastaa syyttömän rikokseen syylliseksi.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288720204776.html

Jos epäilyt pitävät paikkansa ja Aarnion todetaan yrittäneen lavastaa syyttömän rikokseen syylliseksi, niin pitäisikö kaikki Aarnion tutkimat ja tuomioon johtaneet aiemmat rikostapaukset avata ja tutkia uudestaan? Onhan silloin olemassa perustavaa laatua oleva epäily siitä ettei teko olekaan ensimmäinen, vaan vastaavaa on voinut sattua jopa aikamoisessa mittakaavassa aikaisemmin. Eli vankiloissamme saattaa istua useita oikeusmurhan kohteeksi joutuneita, jotka poliisi on lavastanut syylliseksi!

Jos maamme oikeusvaltion uskottavuutta aiotaan ylläpitää edes vähänkin, niin Aarnion tutkittava olleet ja tuomioihin johtaneet tapaukset pitäisi ainakin edelliseltä kymmeneltä aikaisemmalta vuodelta avata ja tutkia uudestaan. Todellisissa oikeusvaltioissa ylin poliisijohtaja ja sisäministeri olisivat jo eronneet oma-aloitteisesti, koska sisäinen valvonta on ilmiselvästi pettänyt pahan kerran tai sitä ei ole ollut olemassakaan!

Ukkram09
Helsinki

Helsinkiläinen Taidemaalari joka kirjoittaa valtion erityistoiveesta yhteiskuntaa ja kansanterveyttä parantavia kommentteja ja blogeja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu