Maanpuolustuksesta

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014100418717442_uu.shtml

Iltalehti uutisoi että tutkimuksen mukaan 57% kansalaisista kannattaa puolustusvoimien lisärahoitusta, tutkimuksen on tehnyt Taloustutkimus. Omasta mielestäni maamme uskottava puolustaminen mahdollista hyökkääjää vastaan, on enemmän kiinni puolustuksen uudelleenorganisoimisesta, kuin rahasta. Koska mahdollisen vihollisen hyökättyä maahamme, emme kerkeä edes organisoimaan puolustusta!

Sveitsin tyyppinen ratkaisu, jossa aseet ja tarvittava määrä ammuksia annetaan kansalaisille kotiin säilytettäväksi ja isompia määriä ammuksia, räjähteitä, kranaatteja ja miinoja asetetaan säilytettäviksi pikkukaupunkeihin ja isojen kaupunkien kaupunginosiin turvallisiin paikkoihin, on ainoa järkevä ja uskottava maanpuolustustapa. Näin maanpuolustus voidaan organisoida paikallisesti ja alueellisesti!

Maanpuolustuksellinen ratkaisu ei mielestäni ole myöskään nykyisten Hornettien korvaaminen F-35 hävittäjillä, jotka Iltalehden mukaan olisivat maanpuolustuksellinen superase. Omasta mielestäni kyseinen superase toimisi maassamme lähinnä hyökkäysaseena, ei puolustuksellisena aseena, ja nimenomaan sen takia koska mahdollisen hyökkäyksen uhrina emme kerkeäisi edes organisoimaan maanpuolustusta keskusjohtoisesti. Nämä hävittäjät olisivat vihollisen omaisuutta, ennenkuin edes tajuaisimme!

Eli jos me haluamme uskottavasti puolustaa maatamme, emme tarvitse valtavia määriä lisärahaa puolustusvoimille, vaan maanpuolustuksen uudelleen organisointia. Mutta mikäli me haluammekin hyökätä johonkin toiseen valtioon, siihen tarvittaisiin lisärahaa ja valtavat määrät lisäkalustoa, kuten F-35 hävittäjiä!

Ukkram09
Helsinki

Helsinkiläinen Taidemaalari joka kirjoittaa valtion erityistoiveesta yhteiskuntaa ja kansanterveyttä parantavia kommentteja ja blogeja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu