Äänestäessä kannattaa muistaa äänten laskentatapa

Näin kunnallisvaalien alla on hyvä muistuttaa äänestäjiä siitä, että äänestettäessä puolueiden jäseniä, ääni voi mennä ehdokkaalle jolle et olisi halunnut ääntäsi antaa.

Jos puolueessa on vaikkapa maahanmuutosta kaksi eri näkemystä, jotkut puolueen edustajat kannattavat maahanmuuttoa ja jotkut ehdokkaat taas vastustavat maahanmuuttoa. Ja jos äänestäjä valitsee vaikkapa maahanmuuttovastaisen puolueen ehdokkaan, hänen äänensä saattaakin mennä vaalilaskutavasta johtuen maahanmuuttomyönteiselle saman puolueen ehdokkaalle. Ja sama toki pätee muissakin asioissa kuin maahanmuutossa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/D%E2%80%99Hondtin_menetelm%C3%A4

Eli jos äänestät maahanmuuttovastaista puolueen ehdokasta ja hänen saamansa äänimäärä ei riitä läpimenoon, niin ääntenlaskutavan takia hänen äänensä siirtyy saman puolueen enemmän ääniä saaneelle ehdokkaalle, joka ei välttämättä ole maahanmuuttovastainen ja näin puolueen ehdokasta äänestettäessä, et voi taata sitä että saat oikeasti mielipiteesi sen mielipiteen taakse, jolle äänesi kuvittelit antavasi.

Markku Laitinen Nro: 1080

Sitoutumaton ehdokas helsingistä

Ukkram09
Helsinki

Helsinkiläinen Taidemaalari joka kirjoittaa valtion erityistoiveesta yhteiskuntaa ja kansanterveyttä parantavia kommentteja ja blogeja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu