Poliitikkojen ansioluettelot

Näin Taidemaalarina sitä usein tulee ihmeteltyä joidenkin taidemaailman toimijoiden CV:itä, varsinkin kun tarkastelee samalla Portfoliota, josta näkee minkälaisilla teoksilla CV on tehty. Eikä voi olla ihmettelemättä, miten monilla lähes käsittämättömän huonoilla maalareilla, on mitä ihmeellisimpiä ansioita ansioluettelossaan.

Sama tuntuu olevan maamme poliitikkojen ansioluetteloiden kanssa. Sieltäkin löytyy mitä ihmeellisimpiä titteleitä ja vakansseja joita on hoidettu. Poliitikoilta ei kuitenkaan löydy Portfoliota, kuten taidemaalareilta, joten on vaikea hahmottaa miten mitäkin virkaa tai luottamusasemaa on hoidettu.

Joten ehdottaisinkin että myös poliitikoilla tulisi olla CV:n lisäksi jonkinlainen Portfolio, josta näkisi kuinka paljon valtio on esimerkiksi velkaantunut tai myynyt alihintaan valtion omaisuutta, sinä aikana kun poliitikko on ollut kansanedustajana. Kuinka paljon työttömyys on lisääntynyt, paljonko ruokajonot ovat kasvaneet ja kaikki tällaiset vastaavat asiat voitaisiin merkitä näihin poliitikkojen portfolioihin.

Tällainen portfolio antaisi paljon rehellisemmmän kuvan poliitikkojen oikeista ansioista, kuin pelkkä CV, johon merkitään vain mitä vakansseja ja luottamustoimia on hoitanut ja miten kauan. Eli todellisesta työstä ja miten työ on hoidettu, ei CV kerro mitään. Tällainen Portfolio antaisi äänestäjälle myöskin mahdollisuuden arvioida kannattaako esimerkiksi äänestää 20-30 vuotta eduskunnassa ollutta kansanedustajaa, jolla on kyllä valtavan hieno CV, mitä ihmeellisimpine titteleineen ja ansioineen, vaikka todellisuudessa maan asiat ovat menneet aivan katastrofaaliseen tilaan samaan aikaan.

Sama tulisi olla myös korkeilla virkamiehillä ja varsinkin ylimmillä laillisuusvalvojilla. Olisihan se hauska lukea vaikkapa jonkun eduskunnan oikeusasiamiehen tai oikeuskanslerin Portfoliota, joo olimme virassa kymmenen vuotta ja estimme kaiken viranomaisrikollisuuden tutkinnan, vaikka kansalaiset niitä tutkintapyyntöjä lähettelivät kymmeniä tuhansia todisteiden kanssa.

 

Ukkram09
Helsinki

Helsinkiläinen Taidemaalari joka kirjoittaa valtion erityistoiveesta yhteiskuntaa ja kansanterveyttä parantavia kommentteja ja blogeja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu