Kävinpä baarissa

 

Olin tässä eräänä päivänä yhdellä kaverillani kylässä ja kävimme seikkailemassa Google earth:lla ympäri Helsinkiä. Kun vaasankadun kohdalla yhtäkkiä jouduimme Solmu pubin sisälle virtuaalisesti, siis aivan vahingossa, ilmeisesti vahinkoklikkauksella. Olen ennenkin käynyt virtuaalisesti muutamassa kaupassa, joten tiesin, että tällainen toiminto on olemassa, mutten tiennyt, että sillä pääsee kapakoihinkin sisään. Tosin mitään emme pystyneet tilaamaan ja jäimme näin kuivin suin, koska olimme siellä virtuaalisesti. Mutta tulihan tutustuttua Solmu pubiinkin. Ilman tätä tapausta, siihen tuskin olisi tullut tutustuttua.

Mietimme kuitenkin, että mitäs jos vastaava palvelu olisi saatavana reaaliaikaisesti? Voisi viikonloppuiltoina käydä katsomassa, että missähän kapakassa ne kaverit oikein ovat ja ennenkaikkea missä kunnossa, että voiko mennä samaan kapakkaan, vai pitääkö valita paikka, josta ei tunne ketään?

Veimme ajatusta hieman pidemmälle ja mietimme, että mitähän jos tällainen reaaliaikainen tositv olisi jokaisessa kapakassa, pikkupubista yökerhoihin? Näin kansalaiset voisivat seurata missä ravintoloissa nuo meidän päättäjämme arki-iltoina ja viikonloppuina viettävät aikaa, missä kunnossa ja missä seurassa, ja ennenkaikkea kuka maksaa laskun? Tämä reality tv löisi laudalta kaikki muut realitysarjat ja ne voitaisiin lopettaa kertaheitolla. Ja mielestäni tällainen tulisi toteuttaa mahdollisimman nopeasti. Koska kansalaisillakin on totalitarinen valvonta tällä hetkellä, tulee kansalaisilla olla mahdollisuus valvoa myös päättäjiään. Myös eduskuntatalossa tulisi olla reaaliaikainen kameravalvonta, jonka kautta kansalaiset voisivat valvoa, mitä ne meidän kansalaisten edustajat siellä työaikana touhuavat, vai ovatko paikalla lainkaan?

Kun vain joka kymmenes onnistuu saamaan aktiivimallin mukaisen aktivointipaikan itselleen, niin voisiko tämän liittää myös aktiivimalliin? Vaikkapa siten, että jos kansalainen seuraa vaikkapa kaksi tuntia päivässä politiikan tosi tv:tä, niin aktiivimalli täyttyisi. Viikonloppuilloista ja juhlapyhistä sovittaisiin sitten erikseen jonkinlainen lisäkorotus peruspäivärahaan.

Ukkram09
Helsinki

Helsinkiläinen Taidemaalari joka kirjoittaa valtion erityistoiveesta yhteiskuntaa ja kansanterveyttä parantavia kommentteja ja blogeja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu