Keskusta aloitti valehtelemisen jo vaaliteltalla

Kävin tänään Espoon Sellossa syömässä RAX puffetissa ja ruokailun jälkeen menimme kaverini kanssa muutamaa kerrosta alempana olevalle Keskustan vaaliteltalle. Kerroin teltalla oleville keskustan jäsenille maamme tarvitsevan suoran demokratian, koska nykyinen järjestelmä ei ole mitään demokratiaa. Sanoin myös, että kaikki nykyiset puolueet ovat syynä maamme ongelmiin ja siksi kaikki puolueet tulisi lopettaa ja kansalaisten voitava äänestää vain yksittäisiä vaaliehdokkaita joita ei sido puoluekuri.

Otin puheeksi Sveitsin suoran demokratian ja miten me tarvitsisimme vastaavan järjestelmän meidänkin maahamme. Kerroin, että Sveitsissä yksittäinen kansalainen voi tehdä kansalaisaloitteen ja kun se saa tarpeeksi kannatusta, asiasta järjestetään kansanäänestys.

Nyt eräs vaaliteltalla oleva keskustan vanhempi nainen sanoi meilläkin olevan mahdollisuus tehdä kansalaisaloitteita. Vastasin hänelle, ettei meillä eduskunnalla ole velvoitetta ottaa kansanäänestystä käsittelyyn. Nyt tämä nainen alkoi väittämään, että eduskunta käsittelee jokaisen kansalaisaloitteen. Kun sanoin hänellä olevan väärät tiedot ja ne kannattaisi päivittää oikeaksi, nainen jatkoi inttämistään siitä, että eduskunnan on jo lain mukaan pakko käsitellä kaikki kansalaisaloitteet. Johon edelleen totesin hänen tietonsa olevan vääriä ja eduskunta voi hylätä tarvittavan määrän kannatuksen saaneita kansalaisaloitteita, mutta nainen kehotti minua lukemaan lakia.

Eduskunnalla on kyllä velvoite ottaa kansalaisaloite käsiteltäväksi, mutta aloitteen käsittelyaikataulu, hyväksyminen samoin kuin mahdolliset muutokset aloitteeseen jäävät eduskunnan harkittaviksi. Jos aloite tulee eduskunnassa hylätyksi tai sen käsittely raukeaa eduskuntakauden vaihtuessa. Eli eduskunta voi hylätä tarvittavat kannatukset saaneet kansalaisaloitteet, eikä niitä oteta käsiteltäväksi.

Tässä muutama hylätty kansalaisaloite.

Lähes tuhannesta kansalaisaloitteesta vain kaksi on hyväksytty – Kannattaako kansalaisaloite panna vireille? – Politiikka | HS.fi

Saadaanko kansalaisaloitteilla mitään aikaan? – Kotimaa – Aamulehti

Raketteja saa ampua entiseen tapaan – näin kansalaisaloite hylättiin | Verkkouutiset

Joten keskusta aloitti vaalivalehtelun jo vaaliteltalla ja miten me kansalaiset voimme luottaa puolueeseen joka aloittaa kansalaisille valehtelun jo vaaliteltalla?

Ukkram09
Helsinki

Helsinkiläinen Taidemaalari joka kirjoittaa valtion erityistoiveesta yhteiskuntaa ja kansanterveyttä parantavia kommentteja ja blogeja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu