Kukaan ei enää puhu rauhasta

Olen seurannut useista medioista eri sotilaskomentajien ja poliitikkojen lausuntoja liittyen Ukrainan ja Venäjän väliseen sotaan, kuten myös Israelin ja Palestiinan väliseen sotaan ja kukaan ei enää puhu rauhasta. Kaikki nämä puhuvat sotien laajenemisesta, jossa sotiin mukaan olisi tulossa useita eri maita toisiaan vastaan. Kaikki nämä myös kehottavat maidensa kansalaisia varautumaan sotaan, kuten myös laajentamaan sotatarvikkeiden tuotantoa.

Onko todella niin ettei maailmassa yksikään varteenotettava taho halua lopettaa Ukrainan ja Venäjän välistä sotaa tai Palestiinan ja Israelin vastaista sotaa, vaan sodat yritetään laajentaa millä tahansa keinoilla maailmansodaksi?

Katsoo tässä itään tai länteen, niin joka puolella provosoidaan sodan laajenemisen puolesta ja entä jos sota laajenee ennen pitkää ydinsodaksi ja iso osa maapallon pinta-alasta tulee elinkelvottomaksi ihmiselle?

Uskoisin, että jokainen tavallinen ihminen haluaisi elää rauhan aikaa ja tehdä vain työtä jolla elättää itsensä ja kouluttaa lapsensa. Mutta maailman asioista ei päätä tavalliset ihmiset, vaan tuntuu että niistä maailman asioista päättää tällä hetkellä yhä sekopäisempi päättäjien joukko.

Ukkram09
Helsinki

Helsinkiläinen Taidemaalari joka kirjoittaa valtion erityistoiveesta yhteiskuntaa ja kansanterveyttä parantavia kommentteja ja blogeja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu