Kuvittelisi suomen olevan hätätilassa

Maamme 90-luvun lamassa meni konkurssiin noin 14 yritystä päivässä, nyt vauhti on noin 20 yritystä päivässä. Samaan aikaan valtio on ylivelkaantunut ja rahaa jaellaan ulkomaille varsin mittavaan tahtiin. Voimme siis todeta maallamme olevan edessä erittäin kovat taloudelliset ajat.

Näin ollen kuvittelisi maamme olevan todellakin hätätilassa ja säästöjä tulisi etsiä kaikin mahdollisin keinoin ja olettaisi, että kellokallet olisivat jo julkisella sektorilla mittaamassa sitä mistä säästöt saadaan aikaan.

Maamme tarvitsisi myös lisätuloja kipeästi, jotta valtion talous saataisiin tasapainoon. Joten olisi hienoa jos palstan älyköt kommentoisivat mistä kaikesta voisimme säästää ja mistä saada lisätuloja valtiolle.

Oma ehdotukseni on kaivosvero, jotta maamme kansallisomaisuutta ei kaivettaisi maasta 0,6% veroasteella. Norjakin verottaa ulkomaisia yrityksiä niiden kaivamasta öljystä saatavista voitoista 78%. Koska meillä on oma energialähde turve, pitäisi myös tämän hyötykäyttöä alkaa lisäämään huomattavasti ja saada siten lisätuloja maallemme. 300-miljardin energialähde makaa maassa käyttämättömänä.

Ukkram09
Helsinki

Helsinkiläinen Taidemaalari joka kirjoittaa valtion erityistoiveesta yhteiskuntaa ja kansanterveyttä parantavia kommentteja ja blogeja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu