Millä tällainen toiminta perustellaan

Tällä hetkellä sosiaalisessa mediassa pyörii juttu henkilöstä nimeltä Katja Kokkoniemi, joka on viety pakkohoitoon lääkintäviranomaisten toimista. En tunne henkilöä enkä ole tutustunut hänen pakkohoitoon viemisen syistä kuin pintapuolisesti, mutta eräs asia kiinnitti huomioni hänen jutussaan.

Kun henkilö viedään pakkohoitoon, on hoitolaitoksessa neljän päivän tarkkailujakso, jonka aikana selvitetään tarvitseeko henkilö pakkohoitoa tai lääkitystä vai ei. No nyt tämän pakkohoidon tarkkailujakson aikana tätä henkilöä pakkolääkitään ja minua kiinnostaa suunnattomasti se miksi tarkkailujakson aikana henkilöä pakkolääkitään? Eikö tarkkailujakson aikana henkilön pitäisi olla normaalitilassa, eikä pakkolääkityksestä sekaisin, jotta yleensä edes selvitetään tarvitseeko henkilö lääkitystä?

Omasta mielestäni kyseessä on törkeä pahoinpitely lääkkeiden avulla lääkintäviranomaisten toimista ja kysyisin miten tässä toteutuu ihmisen ihmis- ja perusoikeudet? Täyttääkö tällainen toiminta oikeusvaltion periaatteet?

Ukkram09
Helsinki

Helsinkiläinen Taidemaalari joka kirjoittaa valtion erityistoiveesta yhteiskuntaa ja kansanterveyttä parantavia kommentteja ja blogeja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu