Natosta järjestettävä kansanäänestys

Nato päätös tulisi alistaa kansanäänestykselle. On päivänselvää että kansanedustajat ovat joutuneet hybridivaikuttamisen kohteeksi, koska niin moni kansanedustaja on muuttanut mieltään viime kuukausien aikana. On myös viitteitä siitä, että kansanedustajien väärinkäytöksien paljastamista käytetään kiristysvälineenä, jotta mielipide Natosta tulisi myönteiseksi.

Varmaan kaikki historiaa vähänkin enemmän lukeneet tietävät poliittisen historian olevan täynnä vastaavia tapauksia ja vielä törkeämpiäkin ihan murhiin asti. Osa niistä on edelleen käytössä monissa maissa.

On kansanedustajia jotka ovat ikänsä olleet Naton kannalla, sitten on kansanedustajia jotka ovat ikänsä olleet Natoa vastaan ja sitten on niitä kansanedustajia joilla ei ole ollut mielipidettä Natosta tai eivät ole halunneet sitä sanoa.

Viime eduskuntavaaleja ennen valtaosa kansanedustajista oli Nato vastaisia, mutta viime kuukausien aikana moni on muuttanut mieltään. Varmasti Ukrainan sota on vaikuttanut asiaan ja monen Nato kielteisen tai mielipidettä omaamattoman mielipide on muuttunut Nato myönteiseksi.

Mutta kun paatuneimmatkin Naton vastustajat alkavat kaatua Naton kannalle, on syytä alkaa epäilemään että asiassa on jotain hämärää. Mukana Nato pelissä on useita suurvaltoja

Myös Natosta tehdyt mielipidekyselyt jotka on tehty alle 2000 ihmisen valikoidulle ryhmälle, eivät kerro yhtään mitään kansalaisten mielipiteestä Naton suhteen. Useiden yksityisten ihmisten tekemissä nettikyselyissä esimerkiksi Facebookissa, on saatu selvästi Nato vastainen kanta ja otantakin on isompi kuin virallisesti tehdyissä kyselyissä. Mutta niihinkään ei kannata luottaa, koska asiaa voi kysyä vain nettikaveriltaan joka usein on samanhenkinen.

Joten kansanäänestys on ainoa oikea tapa mitata Naton kannatus kansalaisten keskuudessa ja eduskunnan tulisi alkaa pikimmiten järjestelemään kansanäänestystä. Me kansalaiset emme voi antaa poliitikkojen päättää asiasta, vaan on vaadittava kansanäänestyksen järjestämistä Natoon liittymisestä.

+7
Ukkram09
Helsinki

Helsinkiläinen Taidemaalari. Kirjoitan valtion erityisestä toiveesta, demokratiaa, oikeusvaltiokehitystä ja kansanterveyttä parantavia kirjoituksia

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu