Valheiden ja petosten maailma
Olen seurannut politiikkaa suhteellisen tarkkaan noin 20-vuotta ja sinä aikana kuulunut kahteen eri puolueeseen, demareihin ja perussuomalaisiin ja tällä hetkellä en kuulu mihinkään puolueeseen vaan olen sitoutumaton.
Tämän noin 20-vuoden ahkeran politiikan seuraamisen aikana olen tullut siihen tulokseen, että politiikka on valheiden ja petosten maailma. Myös lait eivät koske kaikkia ihmisiä tasapuolisesti ja yhdenvertaisesti, vaan ne ovat tehty vain tavallisille ihmisille noudatettaviksi.
Mihin tahansa elämän tai yhteiskunnan osa-alueeseen politiikka ulottaa sormensa, se muuttuu heti valheiden ja petosten ympäröimäksi. Kaikki olemassa olevat tosiasiat sivuutetaan ja niiden tilalle tulee valheiden kavala verkko.
Olenkin tullut siihen tulokseen että poliitikoilta pitäisi viedä valta päättää valtion ja kansalaisten asioista. Valtiota tulisi pyörittää suoralla demokratialla, sitovilla kansanäänestyksillä ja poliitikkojen tehtävä olisi vain toteuttaa sitovien kansanäänestysten tulokset, ei ajaa omia, ostettuja tai kiristettyjä agendojaan.
Kaikki maailman ongelmat ovat kautta historian johtuneet pähkähulluista päättäjistä ja valtioiden johtajista ja nyt olisi aika viheltää peli poikki ja antaa kansalaisille se valta joka heille kuuluu suomessa jo perustuslain mukaan.
Samaa mieltä. Valitettavasti samalla kun tekniikka on kypsynyt tuohon, kansa on valmis moderniin diktatuuriin.
Ilmoita asiaton viesti
Nykytekniikalla suora demokratia olisi äärimmäisen helppoa toteuttaa ja siksi pitää ihmetellä miksi kansa hyväksyy nykyjärjestelmän joka kuten sanoit muistuttaa yhä enenevissä määrin modernia diktatuuria.
Ilmoita asiaton viesti
Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista, mutta ei se varmaankaan ole ihan täysin vailla itsekkäitä pyrkimyksiä. Siksi sveitsiläinen kansanäänestyskäytäntö olisi varmaan paikoitellen paikallaan. Tuskin silläkään saataisiin täydellisiä tuloksia, mutta olivatpahan kaikki sitten syyllisiä tyhmiin päätöksiin.
Tässä vaan saattaa olla vähän sama ongelma kuin olisi kansanedustajien palkan alennuksessakin. Kukas sellaisen päätöksen tekisi, kun kansanedustajat ovat päässeet päättämään.
Ilmoita asiaton viesti
Oikea suhtautuminen puoluepolitiikkaan; oivaltaa, kansanedustajan, ministerin jne ensisijaiset tavoitteet.
– oma etu
– puolueen etu
–
– neljän vuoden välein; äänestäjän etu, ainakin osittain.
Ilmoita asiaton viesti
”– oma etu
– puolueen etu
– neljän vuoden välein; äänestäjän etu, ainakin osittain.”
Tämä on se ikävä puoli nykyjärjestelmässä, se ajaa viimeisenä niiden etua jota sen pitäisi ajaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Siksi sveitsiläinen kansanäänestyskäytäntö olisi varmaan paikoitellen paikallaan. Tuskin silläkään saataisiin täydellisiä tuloksia, mutta olivatpahan kaikki sitten syyllisiä tyhmiin päätöksiin.”
Kuten sanoit varmaan suorassa demokratiassakin tulee virheitä, mutta Sveitsi pärjää suoralla demokratialla huomattavasti paremmin kuin me meidän edustuksellisella demokratiallamme. Kansantuote on huomattavasti meitä korkeampi, kansalaiset paljon meitä varakkaampia ja kokonaisveroastekin noin 14% meitä matalampi.
Joten kyllä suora demokratia pitäisi tuoda meillekin.
Ilmoita asiaton viesti
Suoran demokratian lisääminen vaatisi vähintään enemmistöä eduskunnassa idean taakse, jos ei peräti perustuslain muutoksia, jolloin vaaditaan 5/6 enemmistö. Tässä se ongelma sitten varmaan onkin.
Toimiisikohan kansalaisaloite asian edistämiseksi? Allekirjoittaisin, todennäköisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo kansalaisaloite suoran demokratian saattamiseksi meillekin olisi mielenkiintoinen kokeilu, kuinkahan moni kansalainen allekirjoittaisi aloitteen? Itse ainakin allekirjoittaisin välittömästi, koska poliittinen järjestelmämme kaipaa pikaista oikean demokratian suuntaan tehtävää päivittämistä.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikka teknologia tuon mahdollistaisi niin pelkään pahoin, että homma menisi täysin reisille. Tämä nähtiin nyt vaikka Britanniassa hiljattain brexitin muodossa ja seuraus olisi todennäköisesti vallan siirtyminen somejäteille yms. joilla edellytyksiä manipuloida äänestyskäyttäytymistä. Putlerikin tykkäisi kun pääsisi trolleineen paskomaan länsimaista yhteiskuntaa.
Tämä on hankala asia, periaatteessa kannattaisin mutta järki sanoo että riskit ovat aivan liian isot, että asiaa pitäisi miettiä uudestaan.
Teknologia tosiaankin mahdollistaa mutta valitettavasti se Internetin käyttö aseena on myös mahdollista.
Sanoisin että tämän hetkisessä maailmassa olisi parempi idea miettiä kansanedustajille kelpoisuusvaatimuksia kun tuolla nyt on aivan liian suuri painotus äänekkäille pöljille. Luku- ja kirjoitustaidon ohella, lainsäätäjien tulisi kyetä formalisoimaan ajatuksensa kun se lakikirja nyt on tuollainen turvonnut möhkö. Vähän abstraktimmin mietitty, formaali laki sopisi varmaan A4:lle.
Tämänkaltainen kehitys olisi toivottavaa sillä se mahdollistaisi myös reitin painottaa kansalaisten osallistumista toimintaan, sillä lain ollessa täysin formalisoituna, voisi sitä käsitellä myös formaalissa muodossa, koneellisesti tunnistaa ristiriitoja ja käydä läpi vaikutuksia.
Noin niinkuin käytännön esimerkkinä, nythän laissa on omituisuuksia jos joku 15 vuotias fitness harrastaja ottaa itsestään treenikuvan niukasti pukeutuneena niin tämä voidaan tulkita lapsipornon hallussapidoksi.
Toki siihen ylläpitotehtävään tarvitsisi jotkut henkilöt valita mutta inputtia voisi ottaa koko kansalta, ehdottomalla säännöstöä ja ajamalla koneellisesti että ei ole ristiriitoja ja koko toiminnasta voi tehdä läpinäkyvää ettei tarvitse mitään hölmöä äänestämistä.
Ilmoita asiaton viesti
Näet suorassa demokratiassa täysin perusteettomia uhkakuvia. Sveitsi pärjää huomattavan hyvin suoralla demokratialla, ihan joka mittarilla mitattuna se voittaa mennen tullen meidän edustuksellisen demokratiamme, joka ei ole oikeaa demokratiaa.
Kansantuote on huomattavasti meitä korkeampi, kansalaiset monta kertaa varakkaampia meihin verrattuna ja kokonaisveroastekin noin 14% meitä matalampi.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tuota kokonaisveroastetta voi mitata Sveitsin ja Suomen välillä millään. Tai voi, mene mitä pikimmin ottamaan itsellesi sairaanhoitovakuutus, tuollaiset 1500 ekee per kuukausi. Siellä kyllä on onnistuttu pitämään valtio näppinsä erossa yksityisten ihmisten elämästä. Verotus siellä on todellakin kohtuullinen, näkee jo siitä kun norjalaismiljardöörit muuttava sinne pakoon Norjan idioottimaista verotusta. Täällähän punavihreet yrittää ajaa samaa verotusta tänne, eli Suomestakin pääoma ulos. Ihmettelen vaan että mistä näin typeriä politiikkoja on siunaantunut näihin nurkkiin.https://www.klartale.no/norge/2023/03/02/rike-nordmenn-har-tatt-med-seg-43-milliarder-til-sveits/
Ilmoita asiaton viesti
”Tai voi, mene mitä pikimmin ottamaan itsellesi sairaanhoitovakuutus, tuollaiset 1500 ekee per kuukausi.”
Pakollisen sairausvakuutuksen kuukausihinta on kantonista riippuen 320-520 euroa ja lapselle tuosta puolet.
http://saaragafner.julkaisee.fi/19323
Mutta ei terveydenhoito ole suomessakaan ilmaista sen tietää jokainen joka on joutunut erikoissairaanhoidon piirissä tai sairaalassa sisällä olemaan.
Ilmoita asiaton viesti
”…se valta joka heille kuuluu suomessa jo perustuslain mukaan.”
Perustuslaki: ”Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. ”
Ilmoita asiaton viesti
Niin eikö valta perustuslain mukaan suomessa kuulu kansalle? Ja sen sijaan että kansaa edustaisi valtiopäiville kokoontuva eduskunta, pitäisi kansan edustaa itseään suorilla sitovilla kansanäänestyksillä.
Eihän nykyinen edustuksellinen demokratia ole mitään demokratiaa, vaan puoluediktatuuria tai huijaridemokratiaa. Ja nykyisessä digitaalisessa yhteiskunnassa suora demokratia olisi helppo ja halpa toteuttaa.
Ilmoita asiaton viesti
Lue lainaus. Kansalle jota eduskunta edustaa.
Perustuslain mukaan.
Voit mainiosti olla sitä mieltä että näin ei pitäisi olla, mutta sitten on hassua vedota nykyiseen perustuslakiin joka nimenomaan määrittelee edustuksellisuuden.
Ilmoita asiaton viesti
Eduskunta ei ole aikoihin edustanut kansaa, joten perustuslakia on rikottu vuosikymmeniä ja siksi perustuslakia pitäisi muuttaa ja valtiota alkaa pyörittämään sitovilla kansanäänestyksillä.
Ilmoita asiaton viesti
Jesuiittaisä Balthasar Gracia julkaisi vuonna 1653 elämänohjeiden käsikirjan, ”Oraculo manual y arte de prudensia”, jonka monet ovat tarkoin lukeneet; otteita:
Jätä toiset epätietoiseksi aikomuksistasi.
Pelaaminen avoimin kortein ei ole hyödyllistä eikä miellyttävää, kaikessa on annettava toisen aavistaa jotain salaperäistä.
On pidettävä toivoa yllä, mutta ei milloinkaan sitä kokonaan tyydytettävä.
Milloinkaan ei tule esiintyä herättämällä ylenmääräisiä odotuksia.
On aina toimittava niin kuin olisi muiden nähtävissä.
On ajateltava niin kuin harvemmat ajattelevat ja puhuttava niin kuin useimmat puhuvat.
On sallittava itselleen anteeksiannettavia vikoja, sillä huolimattomuus on toisinaan suurin suositus.
On varottava voittamasta esimiehiään.
Se mikä tuottaa suosiota, on itse suoritettava, mitä tuottaa epäsuosiota, on suoritettava toisten välityksellä.
Ilmoita asiaton viesti
No noi ohjeet poliitikot kautta maailman ovat hyvin sisäistäneet.
Ilmoita asiaton viesti