Asuntolainojen korkovähennysoikeus

Ihmettelen Saarikon ulostuloja. Esimerkkinä asuntolainojen korkovähennysoikeuden palauttaminen (HS 15.1.2023). Hän puhuu puoluejohtajana aivan muuta kuin valtiovarainministerinä. Minusta jokikiseen asiaan ei pidä nyt reagoida niin, että heti esitetään tukia ja verohelpotuksia. Se ei vaan toimi. Kaikkialla on jo vuosikausia varoiteltu siitä, että korot nousevat ennemmin tai myöhemmin ja että asuntovelallisten on syytä ottaa se huomioon.
Asuntolainojen korkojen verovähennysoikeuden poistaminen on ollut malliesimerkki siitä, kuinka sopeutuksia tehdään pitkällä aikavälillä ja niin, että ihmiset voivat ottaa tulevat muutokset huomioon taloudessaan. Asuntolainojen korkovähennysoikeutta on vähennetty vähitellen 10 vuoden aikana. Kaikki ovat tienneet, että ne poistuvat.
Ymmärrän ja hyväksyn tuet ja verohelpotukset sähkön hinnan nousun ja koronan vuoksi. Kukaan ei voinut varautua ennakolta siihen, että pandemia iskee tai että Venäjä hyökkää Ukrainaan. Mutta niistäkin on otettava opiksi, jotta meistä kunkin varautuminen seuraavalla kerralla on parempi.
Ei ole lainkaan hyvää talouspolitiikkaa esittää asuntolainojen korkovähennysoikeuden palauttamista juuri, kun siitä on onnistuneesti luovuttu.
ulla-kaukola
Sosialidemokraatit Vantaa
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Vantaan kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen, Uudenmaan maakuntahallituksen jäsen, Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen valtuutettu. Kirjoitan ahkerammin sivulle http://www.ullakaukola.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu