Onko Yle pyhä lehmä
(Yleisradion rahoitus perustuu veroon, jolla Yleä rahoitetaan tänä vuonna 594 miljoonalla eurolla (brutto, se maksaa myös hieman veroja)). Määrärahan vuosittaisen korotuksen perusteena on indeksi, joka muodostuu elinkustannusindeksistä, jonka painoarvo on yksi kolmasosa, sekä ansiotasoindeksistä, jonka painoarvo on kaksi kolmasosaa.)
Kun vaaleihin mentiin, Perussuomalaiset lupasivat leikata Yleltä läskiä pois. Niin myös kokoomus. Ainakin vähän. Koska Suomesta löytyy yhdistys Demokraattiset lakimiehet, pitää täältä tietysti löytyä myös Suomen Sosialidemokraattinen Sanomalehtimiesliitto. Sen mukaan [1] vuonna 2022 Ylen menoista 236/557 miljoonaa oli palkkakuluja, eli 42%.
Vielä toukokuussa IS uutisoi, että PS halusi edelleen leikata 25%, eli noin 150 miljoonaa. [2] Vuoden 2023 vaihtoehtobudjetissaan kokoomus halusi alv:n korotuksella normaaliksi säästää n. 70 miljoonaa hallituskaudessa [3], mutta PS ja kokoomus lupasivat vaaleissa aina 125–144 miljoonan euron säästöjä vuodessa. [4]
Nyt herra kropan, eli Marttisen monipuolueinen työryhmä päätti jäädyttää indeksikorotukset vuosina 2025–2027 ja se säästää kansalaisilta 47 miljoonaa euroa vuonna 2027. Arvonlisäveron korotus muitten tasolle säästää lisää 19 miljoonaa.
Anna-Kaisa Pekonen luonnollisesti pelotteli perussuomalaisten aikovan lakkauttaa koko Yleisradion. Sillä tämmöinen pelottelu uppoaa vasemmiston äänestäjiin hienosti. Vihreiden Pitko taas syytti hallitusta hallitusvallan käyttämisellä uhkailusta (ei väärinkäyttämisellä, vaan käyttämisellä). Sekin toimii vihreiden äänestäjille, jotka eivät pidä parlamentarismista. Onneksi kristillisten Mika Poutala riensi vakuuttamaan, ettei hallitus aio käyttää sille kuuluvaa valtaansa.
Pyhää vihaa YLE:ä kohtaan ainakin tunnetaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Pyhää vihaa YLE:ä kohtaan ainakin tunnetaan.”
Miksi YLE:n vihaaminen on pyhää vihaa?
Ilmoita asiaton viesti
Ainakin YLE on aivan mahdottoman kallis ja tehoton verovarojen poliittinen väärinkäyttäjä kokoonsa ja kustanuuksiinsa nähden alati köyhtyvässä ja taantuvassa taloudessa.
Miksi muka YLE:sta ei voida leikata, jos kaikista muistakin julkisen sektorin menoeristä leikataan yhä kiihtyvällä vauhdilla YLE: n osuuden säästöistä ollen täysin mitättömiä ja kosmeettisia.
Ilmoita asiaton viesti
Parempi leikata terveydenhuollosta.
Ilmoita asiaton viesti
Näin on punavihervasemmistossa ja Kepussa päätelty.
Valta vastuuta ja heikompiosaisten ihmisten inhimillistä kohtelua leikaten etusijoin YLE: n poliittisen pullamössön sijaan sokereineen pohjallalla.
Ilmoita asiaton viesti
Yle on enemmänkin jokaisen kansanedustajan elektroninen jalkapanta jonka liikkeitä seurataan Ylen keskusvalvomosta.
Ilmoita asiaton viesti
Piti oikein palata ja tarkistaa. Kyllä, SDP:n Johan Kvarnström ja vihreiden Pitko luulevat, että parlamentarismi tarkoittaa yhtä kuin konsensuspäätöksiä.
Ilmoita asiaton viesti
Ylen hallintoneuvoston kärki.
Sinuhe Wallinheimo kok
Jari Ronkainen persu
Pauli Aalto-Setälä kok
Vasemmisto jyllää…
Ilmoita asiaton viesti
Harva vain pelkälä valkealla keskinkertaisin arvosanoin ylioppilashatulla ilman akateemisra koulutusta oleva pääsee vain vasemmistolaisin sun muine vihervasemmistolaisin puoluepoliittisin perustein valtatehtäviin Pekka Haaviston tai Yli- Anttilan tavoin.
Tämä on valuvika.
Ilmoita asiaton viesti
Akateeminenko loppututkintoko antaa pätevvyden tehtävään kuin tehtävään. Halla-aholla on akateeminen, tohtorin tutkinto, kirkkoslaavista, mihinkä tehtävään se antaa pätevyyden, Yleä johtamaan vai?
Ilmoita asiaton viesti
Heh… Lopetan nyt puheenvuorossa lopullisesti tähän.
Ilmoita asiaton viesti
Älä nyt kuitenkaan. Se, että kun on vaikkapa tohtori – mutta väärästä puolueesta – ei merkitse näille artogranlundleille mitään, jos vaihtoehtona on vasemmistolainen. Siellä laidallahan ihmisen kouluttautuminen ja loppututkinnot ovat vain haittaamassa poliittisia (virka)nimityksiä.
Ilmoita asiaton viesti
Rusanen, vasemmisto on koko Suomen itsenäisyyden ajan painottanut koulutuksen merkitystä ja oikeutta kaikille, vanhempien varallisuudesta riippumatta, mutta ei pelkkä koulutuksesta saatu titteli kerro henkilön pätevyyttä erilaisiin johtotehtäviin. Yksityissektorilla ratkaisee osaaminen, ei oppiarvo ja samaa olisi syytä noudaattaa myös julkisella puolella.
Ilmoita asiaton viesti
Ei. Kyllä ylioppilas on tietysti aina kaikkeen pätevämpi kuin tohtori – etenkin, jos tuo yo edustaa ”oikeanlaista” ajattelutapaa ja tohtori taas ”vääränlaista”! Ja poliittisista nimityksistä puheen ollen: ylioppilas Merja Ylä-Anttilaa ei olisi koskaan valittu minkään yksityisen firman toimitusjohtajaksi, jos tarjolla olisi ollut myös tohtoreita – kuten oli Ylen tj:aa tuolloin valittaessa.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä tämä oli perussuomalaisten eduskuntaryhmän epäonnistuminen tavoitteessaan. Ei tosin mikään kauhean iso.
Ilmoita asiaton viesti
Ylen ”pyhyydestä” en tiedä, mutta…
Ilmoita asiaton viesti
Älä lehmää moiti ne on tarpeellisia mutta nää kylttyyri pellet ei.
Ilmoita asiaton viesti
Kaarle Nordestrengin opetuslapset ovat se syöpä, joka kalvaa suomalaista mediaa. Vai mitä pitää ajatella proffasta, joka ainoana ei-sosialistisen maan edustajana toimi kylmän sodan aikana sosialistisen IOJ:n puheenjohtajana. Vaikka hän on nyt emeritusprofessori, Suomessa nämä vasemmistolaiset emeritukset (Koskenniemi, Tolvanen, Nordestreng) ovat edelleen ykkösauktoriteetteja, jotka huudetaan apuun antamaan lausuntoja asiasta kuin asiasta.
Ilmoita asiaton viesti
Googletin Nordenstrengin. Hänellä on kuusi (6) etunimeä ja ihan peijakkaan komea cv. Neukkuyhteyksiä löytyy, mutta on myös annos amerikkalaisuutta.
Ilmoita asiaton viesti
Se oli näiltä vesseleiltä ovelaa touhua,tai suurta tyhmyyttä.Putinin porukka käyttää vieläkin samaa kaavaa.Me ihmiset olemme kummallisia.
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa kuuluminen SKP:n vähemmistön johtopaikoille on ollut aikaisemmin meriitti ja portti tieteelliseen ja ammatilliseen etenemiseen.
Tiedotusopin, oikeustieteen taiteiden ja kulttuurin aloilla porvarillisesti ajattelevat ovat saaneet tyytyä jämäpaikkoihin ellei peräti estetty työntekoa. Esimerkkejä on tullut näyttelijöiden taholta, joista jotkut uskaltavat nyt kertoa heihin kohdistuneista boikotoinneista.
Tänä päivänä stalinismin tilalle on tullut Woke, intersektionaalinen feminismi ja genderismi, joiden kyseenalaistamisesta saattaa saada jopa bannit keskustelupalstoille. Mikäli tieteentekijänä, taiteilijana tai toimittajana haluaa pitää työpaikkansa tai säilyttää uskottavuutensa, on parasta pysyä hiljaa tai laulaa nyky-stalinistien lauluja.
Ilmoita asiaton viesti
Lehmä synnyttää yöllä. Kysy vaikka Pajtim Statovcilta.
Ilmoita asiaton viesti
https://www.facebook.com/photo/?fbid=967459105421047&set=a.622964266537201
Ilmoita asiaton viesti