Vornasen aseesta ja eduskunnan asekaapeista

6,35 mm FN:n ”Baby Browning”, joka oli aikoinaan suosittu käsilaukkuase. Wikimedia Commons https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Baby_Browning.jpg.

En varmasti ollut ainoa, joka luuli Vornasen aseen olleen ihan tavallinen .22 -kaliiperinen harjoituspistooli. Näin kirjoitti tänä päivänä myös Helsingin Sanomat. Mutta jo eilen Ilta-Sanomat lainasi tutkinnanjohtajaa, jonka mukaan kyseessä olikin 6,35 mm taskuase. En usko, että tarkka kaliiperi oli IS:n toimittajan keksintöä, vaan HS kyllä kirjoitti jälleen todeksi omia luulojaan.

Suunnilleen samoihin aikoihin, kun Suomi liittyi Euroopan Unioniin, poistui täältä itsepuolustus aseluvan perusteena. Samaten 1990-luvulla poliisi hyvin järkevästi määräsi pienet ja helposti kätkettävät aseet laittomiksi myydä tavallisille ihmisille. Aivan oikein ajateltiin, että ne kuitenkin eksyisivät taskuun ja lauantai-illan grillijonoon. Pienet käsiaseet ovat myös tiettävästi surkeita ampua ja epätarkkoja, eikä kukaan sellaisella mielellään harjoittele.

Miten Vornasella sitten saattoi olla laillinen taskuase omistuksessaan? Yksi mahdollisuus olisi työperuste (poliisi, henkilösuojaus), mutta se ei tunnu todennäköiseltä. Vornanen on kuitenkin 54-vuotias ja olisi ehtinyt hankkia 90-luvulla silloin aivan luvallisen taskuaseen, ja kun kerran myönnettyä lupaa ei myöhemmin tarkisteta, se on ollut hänellä tähän asti. Näin veikkaan.

Muuten Hesarin toimittaja ihmetteli eduskunnan turvalta, miksi EK työpaikkana sallii aseiden säilytyksen, kun muualla ”niiden kieltäminen onnistuu”. Tämä on nurinkurista ajattelua, jossa kansalaisoikeuksien kieltäminen on itsessään hyve. Ihan sama, onko se tarpeen. Mutta HS on nykyään kallellaan sosialismiin niin paljon, ettei sieltä enää oikaista.

Kaikille hyvää Vappua. On mukava lähteä viettämään aurinkoista päivää tietäen että maassa on hallitus, joka pistää autoritaariselle vasemmistolle hanttiin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu