Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Vaalietkot alkoivat – tilaa maksuton ja määräaikainen eduskuntavaalikirje! Tilaamaan ->

Kangasala paljasti ja selätti yksityisen sote-bluffin aiheuttaman kustannuskriisin

Pähkinänkuoressa:  Kangasala selätti hoiva- hoitajapulan ja sen aiheuttaman kustannuskriisin palkkaamalla henkilöstöä ohi vuokrafirmojen ja yksityisten palveluntuottajien ottamalla lisätöihin ammattilaisia heidän omilla palkkalistoillaan lisätyönä eli ei vuokrattu välitysfirmoilta tai muilta palveluntuottajilta henkilöstöä.

Lainaus jutusta:

Saako tehdä voittoa?

Ojalan mukaan palvelujärjestelmän monimutkaisuus ja hallitsemattomuus ovat lisääntyneet yhtä aikaa, kun voittoa tavoittelevan palvelutuotannon keskittyminen suuryrityksille on edennyt.

Hänen mukaansa voiton tavoittelu on erityisen ongelmallista kaikkein haavoittuvimpien, kuten vanhusten, vammaisten ja lastensuojelun sijaishuollon palvelujen tarpeessa olevien kannalta. Ratkaisuna voisi toimia, että sote-alalla julkisesti rahoitettavilla palveluilla ei saisi tuottaa voittoa. Näin on esimerkiksi koulutuspalveluissa.

”Ei ole ollenkaan selvä, että voittoa tavoitteleva toiminta toimisi yhteiskunnan ja ihmisen hyväksi kokonaisuutena, vaikka meillä on hyvin yritysmyönteinen lobbaus käynnissä.”

Miksi hoitajat siirtyvät keikkatyöhön? Miten hoitoalan työvoimapula ratkaistaan? – Pirkanmaa – Aamulehti

usjussi
Sitoutumaton Tampere

Kansainvälinen kulutustuote- brand-ammattilainen, lehdistöihminen niin aikakauslehdissä kuin sanomalehdissä, luova "hullu" uudessa teknologiassa ja niissä, mitä ei vielä ole keksittykään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (2)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. jpvuorela

  Nyt voidaankin ruveta muistelemaan aikoja, jolloin fiksuilla kunnilla oli(si ollut) mahdollisuus tehdä fiksuja päätöksiä.

  Ilmoita asiaton viesti

  • usjussi
   Heikki Karjalainen #3815411 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3815310

   Tallaiset ”hyvällä otoksella” tehdyt luotettavat tulokset pitää vyöryttämällä siirtää mahdollisimmin nopeasti sote- alueen sisällä laajempaan käyttöön.

   Ilmoita asiaton viesti