Kaupunkien keuhkoihin syntymässä keuhkoahtautuma !

Happikone, metsä ja puistot– avohakataan tai peitetään asfaltilla !

Puhumme metsäteollisuuden sanoin, kun korostamme vain hiilensidontaa huolimatta siitä, että metsä ja sen kasvillisuus ovat  välttämätön happikone meille kaikille ihmisille, hyönteisille, eläimille, kasveille. Eli täyskokoinen metsä on happikone, mutta ei AVOHAKATTU raiskio.

Tämä on yhteyttäminen,  fotosynteesi, joka imee ilmasta hiilidioksidia ja tuottaa happea meille hengitettäväksi ja  puille sokeria, glukoosia kasvuvoimaksi juuristoon:

6 CO2 + 6 H2O + energiaa auringonsäteilystä –> C6H12O6 (glukoosi) + 6 O2

https://peda.net/p/saila/Biologia_maantieto_5_6/metsat/puut_tuottajia.

Yksi lehtipuu tuottaa 10 ihmisen hapen tarpeen / vuosi . Eli täysikasvuinen puu tuottaa n. 260 kg happea / vuosi. Kaksi puuta koko 4-henkisen perheen hapen tarpeen / vuosi.  No, paljonkohan  koko metsä tuottaa aluskasveineen ?

Johtopäätös: kaikki metsä-pelto- maa-ala, jonka peitämme asfaltilla syö meidän hengitettävää ilmaamme ja tuottaa vain saasteita ja hiilidioksidia.

Miksi haluamme olla arvioimatta CO2:n lisäksi myös hengittämäämme ilmaa: happen, typen ja hiilidioksidin  yhdistelmää, jossa hapen rooli, jota kasvit ja vihreys tuottavat ovat avain kaikkeen elolliseen ?

Kaupunkipuistot enenevässä määrin rakennetaan, peitettään asfaltilla ottamatta huomioon niiden oleellisinta merkitystä kaupunkikeuhkoina ja veden imeyttäjinä maaperään. Miksi ?

Mitä hengitysilma sisältää ?

Ilma, jota hengitämme:

Typpeä  78,09 % ilman tiheydestä. Seuraavaksi eniten on happea, 20,95 %, ja inerttiä kaasua argonia, 0,93 %. Vain 0,03 % ilmasta on hiilidioksidia. Ilma sisältää myös hyvin pieniä pitoisuuksia muita kaasuja, kuten neonia, heliumia ja kryptonia.

usjussi
Sitoutumaton Tampere

Kansainvälinen kulutustuote- brand-ammattilainen, lehdistöihminen niin aikakauslehdissä kuin sanomalehdissä, luova welho uudessa teknologiassa ja niissä, mitä ei vielä ole keksittykään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu