Leikkauslistan tärkein kohta – 50 mrd hankinnat / vuosi, missä se on ?

Vaaliohjelman tärkein teema; missä se nyt on, kun puhutaan aidan seipäistä  ?

Mitkä ovat ns. julkisessa omistuksessa olevia ”inhouse”-yhtiöitä, joiden ei tarvitse kilpailuttaa hankintojaan. Tarkoittaa samaa kuin konserninyhtiöt markkinoilla, joissa hankinnat, voitto, tappio ja tulos voidaan siirtää ja siistiä sisäisesti konsernin tulokseen. Julkisen puolen hankinta-asiakkaita ovat pääosin yksityiset firmat, jotka osaavat myydä ja julkinen ei osaa ostaa.

Pitää selvittää lisäksi se, että julkinen puoli osallistuu vain sellaisiin hankkeisiin osakkuusyhtiöidensä kautta, jotka ovat läpinäkyvä ja valvottuja alalla kuin alalla. Lisäksi ovat huoltovarmuuden vuoksi strategisia.

Kaupungin elinvoimaa tukevia yhtiöitä ovat kuten Tampereella Särkänniemi ja Tamperetalo. Sen sijaan Finnpark ei ole, vaikka se on suuri voittosampo Tampereelle. Se kuuluu yksityisille, vai onko kysymys Finnparkin tarvitsemasta rakennusoikeudesta maan alla ja päällä, joka on Tampereen omaisuutta ? Vai liittyykö tähän varsinainen kähmintä  kaupunkien maa-alasta rakennusoikeuksien myynnissä yksityisille yrityksille kaupunkikuvasta ja metsä-puistojen vihreydestä välittämättä.

Kaupunkien sisäiset organisaatiot, jotka ovat pitkälti poliittisesti ohjattuja, pitää käydä lävitse riippumattomien erityistarkastajien kanssa, ettei Tampereen ja Helsingin kaltaisia kähmintöjä tapahdu. Mikähän lienee ”Turun tauti”.  Nämä ovat suuri Sampo ja kähmintöjen potentiaali.

Hankintamarkkinat näille on 50 mrd vuosi eikä tarvitse edes epäillä, että kenttä on puhdas. Säästöt tasoa 10 % helposti vastaa 5 mrd/ vuosi / heti viivan alle. Entä ”kähmintämarkkinat” organisaatioiden sisällä ?

Tässä on leikkauslista, jossa muut ovat murusia kuten nyt on ratsastettu vaaliteemana sosiaali- koulutus-asumistuki-työttömyyseduilla, jotka purevat suoraan verotulojen vähenemiseen ja mutkan kautta laajemmin perhekuntiin valtakunnallisesti. Tästä osasta puhui myös Sixten Korkman.

https://www.aamulehti.fi/tampere/art-2000009547604.html

usjussi
Sitoutumaton Tampere

Kansainvälinen kulutustuote- brand-ammattilainen, lehdistöihminen niin aikakauslehdissä kuin sanomalehdissä, luova "hullu" uudessa teknologiassa ja niissä, mitä ei vielä ole keksittykään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu