Mikä on puolue ? Se on kuin tuotebrandi, liukas kuin saippua, joka eikä jätä pulaan

Mikä on puolueen peruslupaus, onko sellaista, joka pitää paikkansa - ei ole, pitäisi olla !

Peruslupaus on strateginen lupaus, joka kattaa koko tuotteen tarkoituksen ja ominaisuudet yhteen. 

Puolueiden pitäisi rakentaa tietoisesti itsestään luotettava brandi, kuten ovat parhaat, pitkäikäiset kuluttajamerkkituotteet esim. Unileverissä elintarvikkeineen, teknokemian kuluttajatuotteineen; hammastahna, joka vähentää reikein syntymistä tai miksei Nokia ylä-alamäkineen.
Ne ovat tarkkaan harkittuja ja tutkittuja lopputuloksia kuluttajien käyttätymisessä suhteessa markkinoihin ( äänestäjiin).
Niin irvokkaalta kun se kuulostaa, puolueen raaka-aineet ovat sen edustajat, jotka ovat tutkittuja, testattuja ja luotetavia brandin ”raaka-aineita”. Yksittäinen raaka-aine, edustaja, ei saa ylittää tuotekonseptin reseptiä muuten kuin tutkitusti hyvällä raja-arvoissa ( peruslupaus, maku, jälkimaku).
Tämä vaatii puoleen johdolta tietoista reagointikykyä ja ennakontia markkinoiden muutoksiin, jossa peruslupaus ja ilme eivät muutu jokaisesta markkinarisauksesta, vaan harkiten linjassa. Edelleen pitää muistaa, että hyvä tuote lunastetuin lupauksin voi myös muuttaa markkinoita, äänestäjien käyttäytymistä, niin hyvässä kuin pahassa.
Heidän olisi syytä ottaa oppia esim. tästä ”brandäämisestä”:

https://www.zoner.fi/digitaalinen-markkinointi/brandin-rakentaminen/

0
usjussi
Sitoutumaton Tampere

Kansainvälinen kulutustuote- brand-ammattilainen, lehdistöihminen niin aikakauslehdissä kuin sanomalehdissä, luova "hullu" uudessa teknologiassa ja niissä, mitä ei vielä ole keksittykään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu