Miten Suomen politiikan ”kirkkovenettä” osaa kukaan ohjata ?

Suomen politiikan lasikuituisessa kirkkoveneessä on monta ”perämoottoria”, monta soutajaa, huopaajia ja yksi kapteeni. Kun yhdestä loppuu bensa, toinen sätkii ja kolmas painaa kaasua ja huopaajat haraavat. Takana on monta koko valtakuntaa koetellutta myrskyä, jossa yksi on koko ajan päällä ja, joka tuulee milloin mistäkin ja yllättää kaikki lähes päivittäin housut kintussa – Korona.
Aina löytyy joku, joka yrittää lisäksi vetää kumisen jenkatapin irti. Ja taas kapteeni huutaa miehet pumppuihin ja äyskäröimään paattia uppoamasta. Kukaan ei muista, että entisajan kirkkovene oli sentään puusta, tappi puusta, airot puusta eikä siellä ollut perämoottoreita eikä se heti uponnut. Lasikuituinen nykyvene palaa soihtuna ja seurakunta hukkuu.
Roope-Ankan rahasäiliö ja sen vartijat, HVK-maskisoppa, Veikkaus, pääministerille viritetyt ansalangat milloin mistäkin, EU:n / Suomen metsät / luonto, EU:n ulkorajoilta hyökkäävät hybridit. Mutta ei huolta huomisesta, kirkon asehuonetta vartioimassa ovat riitaisien seurakuntien ylipapit, joilla yksillä on jousipyssyt, toisilla ritsat ja kolmansilla tykki. Yksi kätkee loukkuja, etteivät ulkoa tulevat pääsisi pyhään kolminaisuuden kirkkoon. Sakastin ovea toiset raottavat ja päästävät kuitenkin nälkäisiä öylättejä nauttimaan.
Kuitenkaan kukaan kirkkoveneessä ei huomaa, että kirkkomme seisoo ylväänä kylän kauneimmalla paikalla, kirkonmäellä, keskellä kaunista metsä- ja järvimaisemia, hautausmaa kupeessaan, jossa monet sukupolvet uinuvat ja, jota olemme monimuotoisena ja istutuksineen ja kauniina suojelleet iät ja ajat. Nyt ylväät puut halutaan hakata pilkkeiksi , hautakivet tien pohjien murskeiksi ja kaivaa haudat auki ja mutaiset sadevedet järviin. Ja lopuksi jotkut äänekkäät kirkonmiehet kiljuvat: ”hakekaa hopeat ja kullat, juokaa kirkkoviinit ja polttakaa kirkko” !
Hesari on tutkinut politiikkaa monelta kannalta, kannattaa lukea:

”Onko tässä mitään järkeä?” HS:n lähteet kertovat julkisesti riitelevän hallituksen vaikeuksista – Politiikka | Hallituksen vaikeuksista – Politiikka | HS.fi

+3
usjussi
Sitoutumaton Tampere

Kansainvälinen kulutustuote- brand-ammattilainen, lehdistöihminen niin aikakauslehdissä kuin sanomalehdissä, luova "hullu" uudessa teknologiassa ja niissä, mitä ei vielä ole keksittykään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu