Mitkä poliittiset voimat Suomessa edesauttavat luonnon monimuotoisuuden tuhoa ?

Suurlähettiläs Pyhälä käsitteli laajasti kansainvälisen oikeuden kannalta niitä tekijöitä, jotka edesauttavat tai suoraan aiheuttavat luonnon tuhoa toimillaan; yritykset tai niiden tukemat poliittiset voimat.

Se, mitä julkisuudessa annetaan ymmärtää ja raportoidaan luonnon monimuotoisuuden tuhosta, ovat huomaavasti suuremmat – Suomessakin.

Monet suuret yritykset ovat heränneet tähän syyllisyyteensä ja ovat ottaneet vakavasti tulevat ja todennäköiset sanktiot suurine korvausvaateineen.

Suomea koskevat suuret asiat ovat kaivosteollisuuden aiheuttamat laajat tuhot sekä yksipuolinen tasaikäinen metsien hoito avohakkuineen sekä siitä aiheutuva laajan elinympäristön kato erittäin tärkeille hyönteisille, linnuille, eläimille jne. ja lopuksi ihmisille.

EU-komissio on vaatinut Suomen metsien ennallistamista, palauttamista luonnonmukaiseen olotilaan jopa 30 %:n tasolle koko pita-alasta. Suomessa taas on reagoitu siten, että pitääkö Suomena kärsiä siitä, että Keski-Eurooppa on jo aikaisemmin ”hävittänyt” metsävarantonsa.

Kysymys: mitä tämä voimakkaasti nouseva aihe aiheuttaa Suomessa poliittisten voimien näkemyksiin painopisteineen ja sen kautta yksipuoliseen ja alhaisen jalostusasteen metsäteollisuuteemme.

https://areena.yle.fi/audio/1-50822484

8.50 Uusinta. Ympäristön tuhoaminen etenemässä kansainväliseen rikoslakiin. Vieraana suurlähettiläs Mikko Pyhälä.

 

+2
usjussi
Sitoutumaton Tampere

Kansainvälinen kulutustuote- brand-ammattilainen, lehdistöihminen niin aikakauslehdissä kuin sanomalehdissä, luova "hullu" uudessa teknologiassa ja niissä, mitä ei vielä ole keksittykään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu