Printtilehtien piti kuolla ja, piti tulla paperiton konttori, piti ?

Postin yksityistämistä kannattavat muutamat perussuomalaiset kansanedustajat, mutta Halla-aho ei. Ja tietenkin Harkimo kannattaa. Kymmenen vuoden päästä lehtiä ei enää tule, eikä kirjeitä kulje, sanoo Harkimo. AL 14.9.2019

Mikä oli ennustus jo 80- luvulla:

VTT:n tutkijat esittelivät Yhtyneissä Kuvalehdissä lankapuhelimesta muoviselle näytölle ladattavan kuvan ja tekstin, sanoivat jo saman ”ennustuksen” kuin Harkimo nyt.
No, miten on käynyt ? Levikkitilastojen mukaan maksullisen lehtien levikit ovat pienentyneet muutamalla prosenttiyksiköllä per vuosi. Suurin pudotus tapahtui lamavuosina 90-luvun alussa, noin 12 %. Ilmaisprintti sen sijaan kasvaa ja kasvaa. Maksulliset digitaaliset pienin askelin/ vuosi. Samalla luetun ymmärtäminen rappeutuu nuorilla kovaa vauhtia.
Printtilehdet elävät erittäin vahvassa taloudessa edelleen ja hyödyntävät näköislehtiä ja muita digiversioita. Kirjojen arvo kasvaa ja digiversiot takkuavat.
Siis ennustus meni täysin pieleen, jopa tiedemiehiltä.

Konttorista piti tulla paperiton. PITI ! Jotka siellä elävät tänään töikseen tietävät , että paperimäärä vaan kasvaa, tulostetaan, arkistoidaan, koska digiarkistot virallisissa tilinpäätöksissä tulivat vasta laillisiksi muutama vuosi sitten. Mutta käyttöjärjestelmät digissä kehittyvät ja muuttuvat kovaa vauhtia. Millä järjestelmällä luet 10 vuoden päästä 20 vuotta vanhoja laillisuuspapereita ? PRINTISTÄ. Se on varma käyttöjärjestelmä.

Näin kotiolosuhteissa, huolimatta siitä, että käytämme viimeisimpiä verkko -ym. maksuvälineitä, printtaamme kaikki papereina mappeihin järjestykseen. Nyt taas menee silppuriin 5 vuotta vanhat, joilla ei ole enää arkistointiarvoa.
.. että se näistä ”korkean tason” ennustajista ja tulevaisuudentutkijoista.

usjussi

Kansainvälinen kulutustuote- brand-ammattilainen, lehdistöihminen niin aikakauslehdissä kuin sanomalehdissä, luova "hullu" uudessa teknologiassa ja niissä, mitä ei vielä ole keksittykään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu