S2- oppimisongelma, vai mikä se on ?

Kiteytän asian näin: Suomen koulujärjestelmä on valtakunnallisesti katsoen hyvässä iskussa edelleen oppimistulosten mittausten perusteella, vakuuttavat asiantuntijat, jossa PISA ei ole ainoa vertailutapa.

Keskustelu kiteytyy S2, kielellisiin oppimisongelmiin paikkakunnilla, joissa on voimakkaasti lisääntynyttä maahanmuuttajaväestöä. Miksi ? Suomenkielen osaaminen ja maahanmuuttajien opetus on ongelman ydin. Äidinkielellä oppiminen on kaiken A ja O. Siitä kertoo Suomessa olevat erikieliset oppilaitokset, ruotsi, englanti, saksa, venäjä, ranska äidinkielisin opinnoin, joissa ei tätä ongelmaa ole.

Opettajia pitää rekrytoida maahanmuuttajien omasta joukosta olipa kieli arabia, hebrea, ukraina tms. Se on paras ratkaisu, ei vaatimus osata osata varhain suomea. Suomenkielen oppii ajan kanssa ja yhtenä opetusaineena näissä kouluissa.

Yle tv–1 ”Viimeinen sana” 24.2. ylioppilaslehden päätoimittaja Adile Sevimli sen parhaiten kiteytti ohjelman lopussa. Päätoimittaja Jouko Jokinen puhui aidanseipäistä.

usjussi
Sitoutumaton Tampere

Kansainvälinen kulutustuote- brand-ammattilainen, lehdistöihminen niin aikakauslehdissä kuin sanomalehdissä, luova "hullu" uudessa teknologiassa ja niissä, mitä ei vielä ole keksittykään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu