Suomi tarvitsee politiikan ”totuuskomission”

Poliittiset puolueet ovat tänään turhakkeita. Aikanaan niillä on ollut tärkeä merkitys kansakunnan kehittäjinä oikeaan demokratiaan, jossa totuuden puhuminen oli tärkeä arvo. Onko nyt, jos lupauksissa on vain murut sitä ”totuudesta”, mitä puolueet julistivat vaalikarjalle ? Tai jopa suoraa valhetta. Siis, sana puolue, tarkoittaa puolueellisuutta johonkin asian suuntaan, jossa pätee nyt, jos koskaan; minä ensin, puolue sitten, äänestäjästä viis. Nyt nämä muunneltua totuutta puhuneet päähallituspuolueet ovat rikkoneet perussäännön, ”muka- kompromissina” omille lupauksilleen eli äänestäjistä viis.

Suomeen pitäisi perustaa puolueeton ”totuuskomissio”, joka arvioi, ovatko puolueet toteuttaneet ja pysyneet pääasiallisten lupaustensa takana. Nyt totuuskomissio antaisi kylmää kyytiä puolueille.

Ollaan juuri siinä vaiheessa, että tämä hallitus ei ole arvonsa mittainen ja se pitäisi korvata virkamieshallituksella, järjestää uudet totuusvaalit, jonka tulosta ”totuuskomissio” arvioi, hyväksyy tai hylkää puolue kerrallaan, kunnes saadaan totuuden mukainen hallitusohjelma kasaan.

”Totuuskomission”  jäseniin kuuluvat korkein oikeus, oikeusministerikelpoiset eri puolueiden poliitikot, eri alojen korkein virkamiesjäsenistö. Puheenjohtajana Tasavallan presidentti. Se myös arvoisi sitä, missä raameissa ja yllättävissä yhteiskunnallisissa tilanteissa hallitus voi poiketa oleellisesti ohjelmastaan.

Kannattaa arvioida tätä ideaa tulevaisuuden kannalta, eikä vatvoa kaikkia edellisisä hallituksia, joissa kaikissa on varmaan ollut totuuden kanssa ongelma.

usjussi
Sitoutumaton Tampere

Kansainvälinen kulutustuote- brand-ammattilainen, lehdistöihminen niin aikakauslehdissä kuin sanomalehdissä, luova welho uudessa teknologiassa ja niissä, mitä ei vielä ole keksittykään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu