Tampereen johtamismalli koko Suomelle – nyt !

Johtamismalli on ollut kautta vuosikymmenten demokraattinen yhtenäisyys. Ns. johtokoalitiota ovat vetäneet vuoroin Kokoomus tai SDP, sitten SDP ja Kokoomus jne.. Johtokoaliton tekemään ohjelmaan ovat liittyneet muut puolueet joko suoraan tai joku on jäänyt se ulkopuolelle tukemaan. Päähuomio on ollut se, että perussuomalaiset ovat  vastustaneet kaikkia merkittäviä kehityshankkeita kuten Areenaa, Rantatunnelia ja Ratikkaa, mutta ne ovat valtakoaliton päätöksin toteutettu. Ratikkakokouksen veti silloin suurta huomioita herättänyt valtuuston kokous, jota johti rautaisesti valtuuston pj. Sanna Marin.

Tiukin tapaus oli SDP:n oletettu vastustamien rantatunnelihanketta, jossa kuinenkin 4 edustajaa kääntyi kannattamaan rakentamista ja se hyväksyttiin. Puolue pesi sisäisesti haavansa. Jutta Urpilainen kokousti niihin aikoihin Tampereella.

Tampereen johtajien nimet ovat kaikki valtakunnantuttuja: ministeri, kaupunginjohtaja Jarmo Rantanen, ministeri, pormestari Anna-Kaisa Ikonen, pääministeri, valtuuston pj. Sanna Marin, kansanedustaja, SAK:n pj. pormestari Lauri Lyly, nyt kansanedustaja, pormestari Kalervo Kummola, joka on rautainen moniottelija maailmalla.

Perussuomalaiset eivät ole taaskaan mukana johtokoalitiossa, vaikka olisi ollut äänien mukaan mahdollista. Vihreät ja vasemmisto ovat pääosin mukana, joskus pois, joskus mukana, mutta yleensä tukevat päähankkeita.

Suomen hallituksen pitää viheltää tämä koko valtakuntaa repivä yhteiskuntakriisi poikki tavalla tai toisella. Jos ainoa malli on hajottaa hallitus sovun löytämiseksi Kokoomuksen, SDP:n ja muutaman muun kanssa, se pitää tehdä heti. Näin ei voi jatkua !

Suomi tarvitsee tässä tilanteessa tamperelaista yhtenäisyyttä – Kolumnit – Aamulehti

usjussi
Sitoutumaton Tampere

Kansainvälinen kulutustuote- brand-ammattilainen, lehdistöihminen niin aikakauslehdissä kuin sanomalehdissä, luova welho uudessa teknologiassa ja niissä, mitä ei vielä ole keksittykään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu