Terveydenhuollon katastrofi tai terveysvakuutus ja aikuisten neuvolat vaihtoehtoina

Terveytemme näyttää karanneet itseltämme viranomaisvalvontaan ja syyttelyyn soten epäonnistumisesta.

Koska näin näyttää olevan, ehdotan ratkaisuksi sellaisen pakollisen terveysvakuutuksen ottamista, joka määrittelee lähtökohdat ja arvot vakuutusehdoille. Siinä otetaan huomioon laaja skaala asioita jopa ne mihin ihminen ei ole itse voinut vaikuttaa kuten synnynnäiset vammat ja tai lähtökohdat.

Eräs kustannustehokkain  kansanterveydellinen paras malli olisi myös ”aikuisten neuvolatoimi”, joka olisi jatkoa Arvo Ylpön perustamalle lasten neuvolatoimelle Suomessa.  Sen tehtävä olisi pakollinen toimi aikuisväestölle säännöllisiksi määritellyin esim. 3-5 vuoden välein, joka kattaisi myös ajokortin ym. vaatimat tarkastukset.

Väite: tällä mallilla yhdistettynä terveysvakuutuksiin ehkäistäisiin valtava kustannus- terveyskaaos tulevista sote-kustannuksista ja saataisiin  koko terveydenhuoltojärjestelmämme palvelemaan asiaa niin yksityiset kuin julkinen.

https://stm.fi/neuvolat

https://fi.wikipedia.org/wiki/Neuvola

 

 

usjussi
Sitoutumaton Tampere

Kansainvälinen kulutustuote- brand-ammattilainen, lehdistöihminen niin aikakauslehdissä kuin sanomalehdissä, luova welho uudessa teknologiassa ja niissä, mitä ei vielä ole keksittykään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu