Ylen loistava oivallus, krimihattu, koivistolainen vai musta pipo ehdokkaan ajatushautomon päässä ?

Presidentin toimivaltuuksiin kuuluvia tenttejä on kuultu kyllästymiseen saakka media median perään. Eiköhän siinä ole tuullut selväksi, mitkä ovat presidentin päätehtävät ja ehdokkaiden kannat ulkopolitiikkaan.

  1. Ahtisaari kiersi kansaa  kuin tahkoa ja tunsi  kansan syvät tunnot.
  2. Manu oli tuttu ja satamajätkien taskutkin.
  3. Kekkonen, Lepikon torpasta, kansan pitkäaikaisin tuntojen tulkki.
  4. Sauli ”työväen presidentti”, Tampereella kiakkoo pelaamassa. Kävi talouskeskusteluja kirvesmies Auvo Rouvisen kanssa Kesälahdella ja huomasi, että Rouvisen EKP:n koropolitikka piti kutinsa. ”Kyllä timpurikin tietää”.

”Yleisradio- YLE , jolta pitää  ottaa rahat pois” ? 

… mutta tämähän oli sitä, mitä kansa juuri on kaivannut, Yleisradiota- ei puolensa valinneita Maaseudun Tulevaisuuta, IL:a, IS:a,  MTV:a, US:a, Verkkomediaa tai propaganda- somea. Yle sohaisi, eivätkä ehdokkaat tienneet, mihin valmistautua, myös jokaisen kansalaisen konkreettiseen lompakkoon.

  1. Stubb oli merikapu, seilasi kuin suuri italialainen kapteeni, pullein purjein, myötätuulessa, mutta ajoi Urpilaiseen uppotukkiin ja Hjalliksen merenkulkuoppiin , milloin fogga on tarpeen tai kryssaaminen vastatuuleen.
  2. Li opetti kompassin käyttöä, joka oli koko tyyrpuurilla istuvien matruusien porukalta pudonnut tyrskyäviin aaltoihin.
  3. Haavisto, merikapuna ja kuplakuskina tunsi karit ja viittamerkit ja opasti purtta synkässä pimeydessä, milloin viitan oikealta milloin vasemmalta kohti maalilinjaa.
  4. Rehn voi pahoin suurten maininkien noustessa horisontin korkeuksiin.
  5. Joku mustanpuhuva magneettihäirikkö yritti viedä purtta pimeyden kiville, mutta oli yksi kapu, joka tunsi, ettei gps:ään voi luottaa, vaan omiin silmiinsä ja maamerkkeihin.

IP- lehtien kantakolumnistit ja tutkimusohjailijat olivat pöyristyneitä, kun merikortin reitti olikin toinen, minkä he olivat odottaneet gallup-kunkulle annettavan suoraan voittavan käteen. Katsotaan, kuka jakaa viimeiset merikortit ja kenelle ?

YLE teki sen tehtävän, mikä sille kuuluu. Kerrankin kiitos Jouko Jokiselle, journalistille !

usjussi
Sitoutumaton Tampere

Kansainvälinen kulutustuote- brand-ammattilainen, lehdistöihminen niin aikakauslehdissä kuin sanomalehdissä, luova "hullu" uudessa teknologiassa ja niissä, mitä ei vielä ole keksittykään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu