Hovioikeus vapautti minut Case Rastimossa!

Hyviä uutisia rakkaat ystävät, sain eilen iloisen viestin lakimiehiltäni (kts. Turren blogaus). Minua pitkään vainonnut elokuvaohjaaja Kaisa Rastimon nostama kunnianloukkaussyyte kaatui hovioikeudessa! Päätös oli yksimielinen. Koko vyyhdestä kärryille päästäkseen kannattaa lukea aikaisemmat kirjoitukset aiheesta:

  1. http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/08/03/vihreiden-rastimo-kay-ki…
  2. http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/82322-sain-kunnianloukkaustuomion-n…
  3. http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/111671-case-rastimo-hovioikeudessa-…

Nyt annettu hovioikeuden päätös (luettavissa: http://arkisto.piraattipuolue.fi/muut/tuomiot/paalijarvi/HO_tuomio_Rasti… ) oli yksimielinen.

Hovioikeus pitää esitettyä ja kiisteltyä linkkiä sinänsä haitallisena ja ei-hyväksyttävänä kritiikkinä. Asia, joka vapautti minut, oli se, että Rastimo oli itse saattanut viestinsä linkkeineen päivineen ensin yleisön saataviin ja että lainaus itse toteaa kiistanalaisen linkin sisältämän väitteen olevan perättömän. Tämän takia päätös oli mielestäni myös oikeutettu.

Kiitos tuhannesti kaikille minua rahallisesti tukeneille. Palautan kaikki rahat sitten kun olen saanut varmuuden, ettei juttu enää etene korkeampiin oikeusasteisiin. Valituslupa umpeutuu kuukauden vaihteessa, silloin olemme viisaampia.

Ikävänä puolenä ”projektista” jää mieleen sen hinta. Valtio nimittäin velvoitettiin korvaamaan kaikki oikeudenkäyntikuluni; esimerkiksi Rastimon ei tarvitse maksaa tästä penniäkään. Olen pahoillani kaikille veronmaksajille, että homma meni näin 🙁 Toisaalta, en minä olisi koko ruljanssia halunnut alunperinkään…

Joka tapauksessa, kiitos vielä kerran kaikille ystävällisiä kannustusviestejä lähettäneille, blogikommentoijille, likettäjille, kättelijöille, puolestapuhujille, työyhteisölle ja muille tukea tarjonneille. Tästä on hyvä jatkaa!

Olen Janne Paalijärvi, Espoon kunnallisvaaliehdokas Piraattien listalta. Ehdokassivuni Facebookissa: http://www.facebook.com/paalijarvi

usvi

Diplomi-insinööri, toimitusjohtaja. Asiantuntija. Yhteiskunnan pakkoradikalisoima sananvapauden ja muiden kansalaisoikeuksien puolustaja. Paluumuuttaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu