Käyttääkö poliisi resurssejaan järkevästi huumekauppa Silkkitien tutkinnassa?

Netissä toimineen huumekauppapaikka Silkkitien tutkinta etenee. Lehtitietojen mukaan 7500 henkilön vyyhti työllistää viranomaisia vuoden. Minä kysyn: Käytetäänkö tässä poliisin ja muiden viranomaisten vähiä resursseja järkevästi?

Koin erityistä hämmästystä kun luin poliisin priorisoivan käyttörikoksien eteenpäinvientiä. Tokihan ensin työstetään vanhentuvia rikoksia, mutta mutta.. Montakohan käyttörikostapausta tästä 7500 henkilön vyyhdestä saadaan? Ja ennenkaikkea, mitä tällä sitten saavutetaan? No ainakin käyttäjille syrjäytymistä ja ongelmia työnhaussa.

”No mutta sehän on likaiselle nistille aivan oikein!”, saatat ajatella. Mutta pysähdy hetkeksi miettimään, että mitä tästä seuraa sitten meille muille?

  • Ilmeisen huomattava määrä poliisin ja muiden viranomaisten resursseja on vuoden kiinni käytännössä uhrittomien rikosten selvittelyssä.
  • Ilmeisen huomattava määrä poliisin ja muiden viranomaisten resursseja on pois muiden rikosten selvittelystä, näkyvästä partioinnista, liikenneseurannasta, rattijuopporatsioista yms.
  • Iso kasa uhrillisia, oikeita rikoksia jää selvittämättä ja ennaltaehkäisemättä koska nyt halutaan lähettää huumeidenkäyttäjälle Signaali.

En sano, että pössyttelijällä pitää olla nykylain aikana taskussa aina ”vapaudu vankilasta”-kortti, pyydän vain tunnustamaan tämänhetkiset realiteetit.

Jos minun pitää valita, haluanko saada parille hipille sakot kannabiksen polttamisesta vai suoritettaisiinko noilla resursseilla esimerkiksi poliisin liikenneseurantaa pikkulasten koulutiellä, valitsen jälkimmäisen. Aivan joka kerta.

Mitä sinä valitset? Molempia et voi saada.

Janne Paalijärvi – http://paalijarvi.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi
Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

usvi

Diplomi-insinööri, toimitusjohtaja. Asiantuntija. Yhteiskunnan pakkoradikalisoima sananvapauden ja muiden kansalaisoikeuksien puolustaja. Paluumuuttaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu