Pitäisikö 1,3,7-trimetyyliksantiini-huume kieltää?

Rakkaat lukijani! Tein viime viikolla perin tyrmistyttävän havainnon suomalaisesta huumausainepolitiikasta. Huomasin kauhukseni, että keskushermostoon vaikuttava ja sosiaalisessa viihdekäytössä suosittu 1,3,7-trimetyyliksantiini-huume on edelleen sallittujen aineiden listalla! Sen hallussapitoa, käyttöä tai myyntiä ei siis ole kielletty Suomessa!

1,3,7-trimetyyliksantiini?

1,3,7-trimetyyliksantiini on valkoista jauhetta (katso kuva). Se vaikuttaa keskushermostoa kiihdyttävästi ja on yhteenlasketuilta haittavaikutuksiltaan kannabiksen tasolla tai jopa hieman pahempi. 1,3,7-trimetyyliksantiinia nautitaan tyypillisesti oraalisesti maku -ja aromiaineiden kanssa liuoksena. Aineen pahimmista vieroitusoireista mainittakoon pahoinvointi, oksentelu ja ahdistuneisuus.

Pitäisikö tämä kieltää?

Pitäisikö 1,3,7-trimetyyliksantiini mielestäsi kieltää? Jos olet tätä mieltä, suosittelen olemaan yhteydessä kansanedustajaasi. Kansanedustajien yhteystietoja löydät eduskunnan sivuilta: https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/default.aspx

 

Janne Paalijärvi – http://paalijarvi.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi
Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

usvi

Diplomi-insinööri, toimitusjohtaja. Asiantuntija. Yhteiskunnan pakkoradikalisoima sananvapauden ja muiden kansalaisoikeuksien puolustaja. Paluumuuttaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu