Perussuomalaisista johtava ydinvoimapuolue

Eri kyselytutkimusten perusteella Kokoomuksen ja Perussuomalaisten kannattajat ovat kaikkein ydinvoimamyönteisimpiä. Siitä huolimatta Perussuomalaisten energiapolitiikka keskittyy vahvasti turpeen ja fossiilisten puolustamiseen, yleensä lupailemalla erilaisia tukia ja verohelpotuksia. Argumenteissa vedotaan huoltovarmuuteen, edullisuuteen ja luotettavuuteen, joista kuitenkaan yksikään ei tulevaisuudessa tule toteutumaan, koska kaikki polttamiseen perustuva teknologia tullaan ennemmin tai myöhemmin kieltämään. Ellei sitä kielletä kokonaan, tulee siitä ainakin moderneihin teknologioihin verrattuna täysin kannattamatonta. Perinteisiä polttoaineita on hyvä säilyttää tietty määrä reservissä äärimmäisen hädän varalta, mutta yksikään tulevaisuuden suuri investointi tai kehitysaskel ei tule tapahtumaan vanhanaikaisen energiantuotannon saralla. Sen sijaan ydinvoiman potentiaali tehdä Suomesta jopa Euroopan suurin puhtaan energian tuotteiden viejä on valtava.

Turpeen puolustamisessa vedotaan usein siihen, että olemme yksi maailman harvoja maita joissa turvetta käytetään energiamuotona ja se on meidän oma luonnonvaramme, siinä missä muissa Pohjoismaissa on paremmin potentiaalia mm. vesi- ja tuulivoiman tuotantoon ja eteläisemmissä maissa aurinkovoiman rakentamiseen. Pitäisi kuitenkin välillä pysähtyä miettimään, miten uskomaton rooli ydinvoimalla on ollut Suomen imagossa ja tunnettavuudessa. Yksi maailman harvaan asutuimpia ja pitkään muuta Eurooppaa kehityksessä jäljessä ollut pohjoinen valtio, jossa energiaa tuotettiin pitkään lähinnä polttamalla puuta ja öljyä, valjasti itselleen käyttöön täysin ennennäkemättömän energiamuodon, jonka toimintaperiaate kuulostaa vielä nykypäivänäkin yliluonnolliselta.

Suomi piti pintansa ympäristöliikkeiden tuhotessa ydinvoiman potentiaalia ympäri maailmaa ja onnistui lopulta nousemaan yhdeksi maailman suurimmista ydinvoiman tuottajista asukaslukuun nähden, kehittämään ensimmäinen ydinjätteen loppusijoitusratkaisun ja näyttämään rohkeaa esimerkkiä muulle maailmalle viemällä loppuun Euroopan historian suurimman ydinvoimalahankkeen pitkän odotuksen ja suurien haasteiden jälkeen. Ydinvoiman rooli Suomen kansallisessa eepoksessa on valtava, eikä sen merkitystä ole harmillisesti vielä ymmärretty oman puolueeni viestissä. Kannetaan siis jatkossa tätä lippua rohkeammin, tehdään Suomesta maailman johtava ydinenergian tuottaja ja perussuomalaisista Suomen johtava ydinvoimapuolue!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu