Autoilua

Autoni on tietysti tärkeä ja rakas. Ollut jo pitkään. Jos vielä tänä vuonna menee katsastuksesta läpi. Ostaakko uudehko vai sitten jonkun vuoden päästä vaihdettava vanhempi auto? Olemme teknisen murroksen välissä.

Auton pito maksaa 5000-7000 € vuodessa.   Riippuen mallista ja iästä ja polttoaineesta. Mitä uudempi auto, sitä enemmän laskee sen arvo vuosittain.

Entä tekniikka bensa tai hybridi. Akkutekniikka kehittyy kovaa vauhtia, mutta vielä tällä hetkellä jokaiselle automerkille pitää olla omanlainen tolppa. Todella typerää. Eikö meillä ole EU nimenomaan tätä varten. Luodaan standardeja, jotta asiakkaat eivät joudu kärsimään.

Jos tämän hetkisellä teknologialla kaikki siirtyisivät sähköautoihin, pitäisi jokaiseen taloon vetää uusi sähköjohto muuntajasta ja sähköjohtoa varten pitäisi jokaiseen taloyhtiöön ostaa uusi sähkötaulu. Kyllähän tällainen virkistää talouselämää, mutta onko ekologisesti järkevää. Auto ei ole kertakäyttökulutusta. Siinä on arvokkaita mineraaleja, joiden saanti maapallolla on rajallista.

+2
vailikjamsa
Sininen tulevaisuus Oulu
Ehdolla kuntavaaleissa

62-vuotias ja ammatiltani olen opintoasiainsihteeri. Olen työskennellyt Oulun yliopistolla yli 30 vuotta, joten yliopisto on ollut tärkeä osa minua jo yli puolet elämästäni. Kaikesta huolimatta tärkein tehtäväni on kuitenkin olla äiti, mummi sekä tytär. Minulla on kaksi aikuista lasta ja kaksi ihanaa lastenlasta. Äitini on 97-vuotias rintamaveteraani, joka asuu vielä kotonaan.
www.vailikjamsa.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu