Korona vain siirtää palvelutarvetta

Oulun mielenterveyspalvelut huutavat apua ja tilanne ei varmaankaan helpotu koronan jälkeen. Huonompina aikoina me ihmiset keräämme voimamme ja yritämme jaksaa, sillä kaikilla on vaikeaa. Tämä näkyy usein kriisin jälkeen kasvavana palvelujen tarpeena. Mielenterveyteen on panostettava ensi valtuustokaudella.

Korona-aikana on myös hoitoja ja tutkimuksia siirretty eli terveydenhoidossa on odottamassa melkoinen pommi. Jos näinä aikoina on säästynyt jotain menoja, ovat ne odottamassa, kun sairaanhoidossa päästään normaalioloihin. Meidän on siis pidettävä kulumme tiukkoina, vaikka talouskertomus näyttää nyt plussaa vuodelta 2020. Varaudutaan siihen, että jonoja terveydenhoidossa joudutaan purkamaan.

Ikäihmiset ovat olleet pitkään eristyksissä ja palautuminen normaaliin vaatii tukea, sillä pelko ihmisten kohtaamiseen on jäänyt monelle takaraivoon. Oulussa tulee aloittaa kampanja `Kylä hoitaa vanhuksemme`, sillä yksinäisyys tappaa. Nähdään iäkkäät ympärillämme. Seuraa ei voi kaupunki tarjota. Ollaan ihimisiä ihimisille.

Oulu hoitaa nyt pitkäaikaistyöttömät alueellamme, kun Oulun pääsi yhdeksi kokeilualuueksi Suomessa. Näitä hankepalveluita on seurattava ja löydettävä siihen kumppanit yrityksistä ja kolmannelta sektorilta. Työmarkkinatuen kuntaosuusmaksut 2020 olivat 24 milj. euroa. Tahdomme mieluiten vakituista työtä työttömillemme, ei vain määräaikaista projektityötä, mutta sekin on parempi kuin ei mitään työtä.

0
vailikjamsa
Sininen tulevaisuus Oulu
Ehdolla kuntavaaleissa

62-vuotias ja ammatiltani olen opintoasiainsihteeri. Olen työskennellyt Oulun yliopistolla yli 30 vuotta, joten yliopisto on ollut tärkeä osa minua jo yli puolet elämästäni. Kaikesta huolimatta tärkein tehtäväni on kuitenkin olla äiti, mummi sekä tytär. Minulla on kaksi aikuista lasta ja kaksi ihanaa lastenlasta. Äitini on 97-vuotias rintamaveteraani, joka asuu vielä kotonaan.
www.vailikjamsa.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu