Oulu on lasten kaupunki

Oulua pitää itseään erityisesti lasten ja nuorten kaupunkina. Lasten mielenterveyden lähetteiden määrä on kuitenkin täällä kasvanut vuosittain ja nykyisillä resursseilla on vaikea tarjota riittävästi hoitoa sitä tarvitseville, kertoo lastenpsykiatrian johtaja. Tähän on löydettävä keinot. Esimies toteaa, että  riski työntekijöiden uupumiseen kasvaa.

Yliopistolla alkava psykologien koulutus ei ehdi autaa, jos mukana ei ole alan vaihtajia, joille on mahdollista valmistua kahdessa vuodessa. On myös koulutettava lisää lasten mielenterveyteen suuntautuneita hoitajia. Tälläkin puolella on saatava mukaan alanvaihtajia, jotka valmistuvat nopeammin tähän henkilöstöpuutteeseen.

Oulu on pitkään ollut Suomen nuorin kaupunki, nyt meillä on syntyvyydessä on nähty laskua. Kaupungin on turvattava lapsiperheiden arjen toimivuus. Kuntalisää ei olisi pitänyt poistaa lapsiperheiltä.

0
vailikjamsa
Sininen tulevaisuus Oulu
Ehdolla kuntavaaleissa

62-vuotias ja ammatiltani olen opintoasiainsihteeri. Olen työskennellyt Oulun yliopistolla yli 30 vuotta, joten yliopisto on ollut tärkeä osa minua jo yli puolet elämästäni. Kaikesta huolimatta tärkein tehtäväni on kuitenkin olla äiti, mummi sekä tytär. Minulla on kaksi aikuista lasta ja kaksi ihanaa lastenlasta. Äitini on 97-vuotias rintamaveteraani, joka asuu vielä kotonaan.
www.vailikjamsa.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu