CANCEL! Saako Päivi Räsänen olla Päivi Räsänen?

Kuuntelin korviani uskomatta Ylen Kulttuuriykkösen perjantaista keskusteluohjelmaa, missä yhtenä aiheena oli kysymys saako Päivi Räsänen osallistua viihdeohjelmaan? Edistyneistön piirissä kuuluu olevan asiasta somekohu, missä Päivi Räsäsen läsnäolon katsotaan loukkaavan  yleisön arvoja ja turvallisuudentunnetta.

Somekohuja tulee ja menee, mutta ihmetykseni kohdistui ensi sijassa Kulttuuriykkösen väen varovaiseen asennoitumiseen. Osa keskustelijoista tuntui olevan valmis kieltämään Päivi Räsäsen.

Hesarin kulttuuritoimituksen Vesa Sirén otti hiljan esille amerikkalaisen Anne Applebaumin kirjoituksen, missä tämä katsoi sikäläisen sivistyneistön  poliittisen konformismin yltyneen liian vaativaksi. Ollaan niin oikeassa, että voidaan vaatia muiden pitävän suunsa kiinni.

Olen ateisti ja kannatan vapaata aborttia ja homoliittoja. Lienen monesta asiasta aivan eri mieltä Päivi Räsäsen kanssa mutta kannatan kansalaisvapauksia, joihin kuuluu mielipiteen- ja sananvapaus, sekä demokratiaa, minkä prosessit ovat nostaneet Päivi Räsäsen demokratian arvokkaimpaan toimeen kansanedustajaksi.

Kansanedustajana Päivi Räsäsen velvollisuus on edustaa kantojaan, joiden vuoksi häntä on äänestetty ja hänellä on vapaus toimia muiden kansalaisten tavoin vaikka viihdeohjelman vieraana.

Se, että jonkun henkilön ajatukset ovat tunkkaisia ja perustuvat itsenäisen ajattelun sijaan vanhoihin, väärin kopioituihin tai ymmärrettyihin kirjoituksiin ja niitä tulkitseviin auktoriteetteihin, on pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Itse asiassa jäisin yksin edustamaan tervettä ajattelua, jos saisin vallan sulkea muiden suut.

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu