Kalapuikot boikottiin

Helsingin Sanomain tutkiva journalismi on saanut selville, että ilmeisesti valtaosa meillä myytävistä kalapuikoista sisältää venäläistä kalaa, mikä on ristiriidassa kauppaketjujen boikotointilupausten kanssa. Kun kauppaketjut eivät hoida boikottia, on meidän kuluttajien boikotoitava suoraan sellaisia kalatuotteita, joissa alkuperää ei ole selvästi merkitty ei-venäläiseksi.

Olen ylpeä siitä, että aivan ensimmäisten joukossa vaadin boikottia venäläisille tuotteille heti Krimin valtauksen jälkeen vuonna 2014. Öljytuotteiden ja kaviaarin lisäksi oli tosin vaikea löytää venäläisiä kulutustuotteita kaupoistamme. Kalapuikkoja en silloin ymmärtänyt valmistetuiksi venäläisestä kalasta.

Vuoden 2014 kirjoitukseni ei tykkäyksiä kerännyt, mutta myöhempi hyökkäys Kiovaan herätti kansalaiset boikotoimaan Teboil-asemilla myytäviä Lukoilin polttoaineita. Moni yhteisö kuitenkin on pysynyt pitkään Teboilin asiakkaana ja pelkäänpä, että kalapuikkojenkin suhteen on olemassa pitkiä sopimuksia kouluruoan ym. kohdalla.

Rasvassa paneroitu kalapuikko ei ole aivan niin terveellinen ateria-aines kuin kalaruoasta voisi kuvitella. Nyt on tuhannen taalan paikka parantaa kotimaisten kalapyöryköiden asemaa ruokailussamme. Ehkäpä nekin on kuitenkin tarjottava uppopaistettuina nugetteina ennen kuin kelpaavat.

Markkinointivihje: Verivapaat kalapuikot, Kapteeni Kolja (Haddock) suosittelee: ei Putinin turskaa.

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu