Kepu koplaa aina

Joskus harhautuu uskomaan,  että valistus ja reilu meininki etenisivät, mutta kansanedustajat Mikko Kärnä ja Hannu Hoskonen aina vuorotellen vetävät maton toivon alta keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvisen säestämänä. Kulloisenkin puoluejohtajan, oli se sitten Sipilä tai Kulmuni, on vielä yllettävä aika ajoin paremmaksi sillä muuten maakuntain miehet vetävät maton puheenjohtajan alta.

Pitkään valmisteltu sote-hanke kaatui pohjimmiltaan siihen, että Juha Sipilä koplasi maakuntauudistuksen soteen. Maakunta-aate on siis niin tärkeä, että koko maan terveydenhoidon ja sosiaalitoimen uudistus oli sille uhrattava vaikka asintuntijat olisivat alusta pitäen tukeutuneet erva-alueisiin.

Keskustalainen hybris ei edes huomaa, että voi olla ongelma yhdistää isänmaallisuus äitimaan hyväksikäyttöön. Keskustalainen alueellinen oleminen on sellainen itsearvo, joka ylittää kaiken muun, vaikka sitä pidetäänkin yllä muiden rahoittamalla elinvoimapolitiikalla.

Joskus tulee mieleen, että olisi hyväksi neuvotella Putinin kanssa Pähkinäsaaren rauhan rajojen palauttamiseksi. Tällöin saataisiin Viipuri takaisin ja Putinin Viipurinlahden mökkikin siirtyisi sivistyksen piiriin.  – Hoskonen ja Kärnä pärjäisivät varmaankin erinomaisesti omien oblastiensa johdossa.

Näin pitkälle hermostuu, kun lukee Mikko Kärnän tänäistä Uuden Suomen kolumnia. Siinä Kärnä vaatii, että Finnairin pelastaminen edellyttää liikennöintiä maakuntakentille.  Finnair on suurissa vaikeuksissa, luultavasti konkurssiuhan alla, kuten muutkin lentoyhtiöt, ja valtio on jo luvannut osallistua osakeantiin tilanteen vakauttamiseksi. Vakavassa tilanteessa Kärnä koplaa mukaan lisää tappioita, jotta maakuntasatraapit pääsevät illaksi kotiin.

Kun matkustajia ei riitä kannattavaan toimintaan, ei lennoille ole tarvetta. Tässähän onkin ratkaisu. Mikko Kärnä toteaa blogissaan, että Finnairin yhtiöjärjestykseen on lisättävä pykälä ”että sen tehtävänä on varmistaa tarpeellinen lentoliikenne kaikille Suomen maakuntakentille.” Tarpeetonta liikennettä ei siis tarvitse järjestää.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu