Kryptovälineet uhkapelisäännösten piiriin

Luin tänään riemastuttavan uutisen The Guardian -lehdestä. Isossa Britanniassa asiaa pohtinut parlamenttiedustajien ryhmä on päätynyt suositukseen, että kryptovälineet tulisi saattaa uhkapeliä säätelevien viranomaisten ja säädösten piiriin sen sijaan, että niitä käsiteltäisiin rahoitusinstrumentteina. Perusteluna on mm. että koska kryptovälineillä ei ole mitään luontaista arvoa, niin niihin sijoittaminen on verrattavissa vedonlyöntiin, missä voi menettää kaiken.

Jos kryptovälineitä kohdeltaisiin viranomaistaholta kuten varsinaisia sijoituskohteita tai valuuttoja, syntyisi suurelle yleisölle helposti harhainen kuva niiden arvosta. Tämän näkemyksen esitin jo 2019 kirjoituksessani Puheenvuoroon.

Kyllähän saarnamiehet kolehdin keräävät niin kauan kun seurakunta uskoo puheisiin. Tähän näkemykseeni voi tutustua toisessa puheenvuorossani vuodelta 2022.

Onko meidän poliisitoimemme ollut ajan tasalla? Antero Vartian hyvää tarkoittaneeseen Compensate-hankkeeseen tartuttiin kovalla kädellä rahankeräyssäädösten rikkomisepäilyn muodossa. Kryptovälinekauppiaat sen sijaan tarjoavat välitys- ja talletuspalveluitaan vapaasti vailla viranomaisten ymmärrystä välineiden uhkapeliluonteesta vaikka kryptovälineiden ainoa perusteltu käyttö löytyy rikosten peittämisen piiristä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu