Valitsemme presidentin emmekä arvojohtajaa – älä hukkaa ääntäsi
Twiittasin eilen X:ssä presidentin arvojohtajuuskeskustelussa, ettei perustuslaissa määritellä tällaista johtajuutta. Joku vastasi, että kyllä me tarvitsemme arvojohtajan. Ehkäpä sellaista voisi hakea vaikka kirkosta kertomaan, että olemme kaikki samalla kämmenellä Al-holin ja Gazan lasten kanssa.
HS:n Marko Junkkari kirjoitti tänään lauantaina arvojohtajuudesta kolumnin, jossa YLE:n vaalitenttiin viitaten totesi, että ”Tuleva presidentti lupaa edistää asioita, joista hän ei saa edes päättää”,
Junkkarin mukaan perustuslakiin kirjoitettu presidentin vakuutuksen ”vakuutan, että minä presidentintoimessani vilpittömästi ja uskollisesti noudatan tasavallan valtiosääntöä ja lakeja sekä kaikin voimin edistän Suomen kansan menestystä” viimeisen lauseen kaikin voimin edistän Suomen kansan menestystä on joidenkin mielestä katsottu antavan oikeuden puuttua asiaan kuin asiaan, jos se vaikuttaa Suomen kansan menestykseen.
Eihän näin voi olla. Tällainen tulkinta antaa avoimen valtakirjan sellaiselle toimijalle, joka tahtoo kaikkeen puuttua.
Kyllä meidän täytyy olla kypsempiä ja tyytyä ajamaan asioita normaaleja teitä. Aikoinaan presidentti Kekkosella oli laajat valtaoikeudet ja hän puuttuikin esimerkiksi liikenneturvallisuuteen ja sai aikaan positiivisia tuloksia. Mutta hän ei puuttunut saamelaiskysymykseen, vaikka oli Lapin kävijä ja AKS-mies, siis oletetusti pohjoisten olojen ymmärtäjä ja sukulaiskielten ja -kansojen ystävä. Kyllä varoisin tällaisia pointteja, jotka kumpuavat joistain arvaamattomista mielenliikkeistä.
Sen sijaan voimme valita presidentin, joka kansainvälisiä, perustuslain mukaisia toimia hoitaessaan on halukas ja kykenevä puuttumaan ”globaaliin” ilmastokysymykseen, luontokatoon sekä rauhan edistämiseen, siksi valintani on Pekka Haavisto.
Ensimmäisellä kierroksella valitaan toiselle kierrokselle yltävät. Ei kannata hukata ääntään pelkkään vaaliperformanssiin, käytä äänesi tehokkaasti!
P.S.
On hieman naivia ajatella, että vänrikillä olisi arvovaltaa kenraalien edessä. Kenraalit on kohdattava kuten Elisabeth Rehn, perehtyneesti ja lujuudella.
Niin äänestäkäämme Jussi Halla-ahoa!
Ilmoita asiaton viesti
Jussilla on mahikset, siksi äänestän kohta Pekkaa, ellen liukastu vaalipolulla.
Ilmoita asiaton viesti
Riittävä kokemus, riittävä teoreettinen ja opinnoilla osoitettu tietämys, sopiva ikä, käyty armeija, kirkkoon kuuluminen, suomi äidinkielenä, kokemusta myös vanhemmuudesta, laaja kielitaito, sulava käytös, noussut kansan parista, hyvä fyysinen ja henkinen kunto.
Tuossapa vaatimuslista – jota kukaan ehdokkaista ei kokonaisuudessaan täytä.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä noista puuttuu Stubbilta?
Ilmoita asiaton viesti
Nyt, kun menit yksilötasolle, niin totta: Stubb on melko vahvoilla. Vain nousu rahvaan parista puuttuu. Äidinkielestäkään en ole varma.
Ilmoita asiaton viesti
”Rahvaan” parista on jo tiukennettu vaatimus. Eikö kansan parista enää riitä?
”Rahvas oli yleisesti käytettynä nimityksenä väestön alaluokalle 1500-luvulta lähtien. Sääty-yhteiskunnan alkaessa murtua 1800-luvulla muutti myös rahvaan määritelmä merkitystä, ja sillä alettiin tarkoittaa ennemmin eräänlaista roskaväkeä”. (Wikipedia)
Stubbin äiti oli todella suomenkielinen.
Ilmoita asiaton viesti
Haaviston Stubb voittaa faktamittaristollani 10-6, ja muullahan ei ole enää mitään merkitystä.
Ilmoita asiaton viesti
Konkurssikypsä EUn maakunta eli Suomi ei yhtään kaipaa maailmanhalaajaa ja globalistia joka ei kotimaastaan välitä muuta kuin maksumiehenä.
Ilmoita asiaton viesti
Gyl’se presidentti (nykyisine virkamäärittelyineen) taitaa olla nimenomaan arvojohtaja (parhaimmillaan). Vaikka jokunen maininta on ulkopolitiikasta, niin loppukin valta tahtoo käytännössä valua sinne, minne sen on annettu
valua aiemminkin (pääministerille).
Pääministerin virasta on taas tullut epäinhimillinen: liikaa hommaa, ei enää selkeää tonttia. Uskon, että jatkossa on vaikea löytää henkilöä, joka jaksaisi pääministerin pestissä toista kautta (sen lisäksi, että pääministeripuolue kuluu 4 vuoden kurimuksessa).
Ilmoita asiaton viesti
Niin, kansan jakamia arvoja ei Haavistolla ole. Votka jäilä ja jätkä voi..a
ISIS morsiamet olivat jenkkien asialla ja ovat edelleen Suomessa. Haavisto teki jenkeille palveluksen al-Holiin tapauksessa, ei niinkään lapsille.
Ilmoita asiaton viesti
”On hieman naivia ajatella, että vänrikillä olisi arvovaltaa kenraalien edessä”.
Kenraalit alkoivat vähitellen taipua pevkele-Tarjankin kaudella. Pekka varmaan nostaisi omaa seksuaalista suuntautumista edustavia armeijassa nimitysvallallaan.
Ilmoita asiaton viesti
Varmaan hiusverkotkin tulisivat muotiin.
Ilmoita asiaton viesti
Arvojeni mukaiseen käytökseen ei kuulu puhetavasta kiusaaminen edes Halosen tapauksessa. – Yksi perussuomalainen kansanedustajahistorioitsija on vihjaillut, että Carl-Gustav oli vähintäänkin bi. Mitä tämä kertoo suomalaisista miehistä, jotka ovat nostaneet Kallen kuvan ikoniksi seinälleen? – No ei mitään. Mannerheimia on arvostettu tai vihattu ihan muista syistä.
Ilmoita asiaton viesti
Erinomainen kirjoitus. Mahatma Gandhi ja Äiti Teresa sellaisia arvojohtajia.
Suomen turvallisuus vaatii presidentin, joka pysyy perustuslain asettamissa raameissa.
Topakasti ja varmasti.
Ilmoita asiaton viesti
Erinomainen kirjoitus.
Ilmoita asiaton viesti
Pekka Haavisto voisi ajatella maan etua. Hän voisi luopua ehdokkuudestaan jonkun sopivamman eduksi.
Miesparia ei ole nähty missään avoimena parina. Haavisto voisi minimissään erota muodollisesti, ettei tarvitsisisi edustaa Suomea miespuolison kanssa.
Voisihan Antonio toki muuntua naiseksikin.
Varmaankin Haavisto joutuisi kulissien takana myöntymään ehtoihin erinäisten maiden toiveesta – jos haluaa reissata. Hän varmaan toimisi kuten ulkoministerinä. Liikkuu yksin, eikä aja jotain omaa elämäntapansa maailmalla.
Islamilaisissa maissa ei saman sukupuolen suhteet sovi kuvaan. Buddhalaisessa maailmankuvassa homoutta pidetään huonona karmana. Ohje on: jos et pysty hillitsemään, niin minimissään pitää välttää pysyvää suhdetta. Sellaisen uskotaan johtavan sydänsuruihin ja masennukseen.
Pekka Haavisto kantaa itse suurimman häpeän aiheesta, joka ei ole enää mikään länsimaisuuden kärkiteema. Minimissään sen asian voisi laittaa piiloon.
Tässä ei pidä hyssytellä, vaan pohtia käytännöllisiä seikkoja. Ihme, ettei asiaa ole käyty läpi huolellisemmin. Onhan kyse presidentin tehtävästä.
Toisaalta kaikki on nyt vasta spekulaatiota, koska ei ole tietoa keitä toisella kierroksella on. Varmaan keskustelu käydään jos Haavisto yltää toiselle kierrokselle
Ilmoita asiaton viesti
Irlannin pääministeri Leo Varadkar ei ole ymmärtääkseni kansainvälisesti kärsinyt suuntautuneisuudestaan. Valtionpäämiehet taitavat yleensä puhua käsillä olevista asioista eivätkä vuodekumppaneistaan. Saiko tympeä Trump pakit Merkeliltä? Mene tiedä?
Ilmoita asiaton viesti