Lähetysseura on vastuussa lahjoittajilleen terrorijärjestön rahoittamisesta

Palestiinalaislapsia PFLP:n mielenosoituksessa Gazassa joulukuussa 2017. Credit: ZUMA Press Inc/Alamy Stock Photo

Lähetysseura ilmoitti lopettavansa yhteistyön Defence Children International – Palestine (DCIP) -järjestön kanssa, koska Israelin hallitus listasi sen terrorijärjestöksi. DCIP on yksi Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP) -terrorijärjestöön tiiviisti kytköksissä olevista palestiinalaisista kansalaisjärjestöistä. Lähetysseuran ilmoitus tuli todella myöhään ottaen huomioon, että terrorijärjestö PFLP:n ylläpitämästä kansalaisjärjestöverkostosta ja ”lastensuojelujärjestö” DCIP:n terrorikytköksistä on ollut tutkimustietoa saatavilla jo pitkän aikaa. 

Lähetysseuraa on varoitettu jo pitkään DCIP:stä ja muista kumppanuusjärjestöistä, joilla on kauniita ihmisoikeuksiin ja lastensuojeluun liittyviä nimiä, mutta jotka todellisuudessa toimivat läheisessä yhteistyössä terrorijärjestöjen kanssa. Lähetysseura on vastuussa lahjoittajilleen siitä, että se ei ole ottanut tosissaan näitä varoituksia tai välittänyt tutkia ilmeisiä todisteita, joita sille on esitetty.

”Lastensuojelujärjestön” kytkökset terrorijärjestöön eivät ole pikkuasia. Vuoteen 2018 asti DCIP:n hallituksessa istui PFLP:n näkyviä toimijoita. Yhteydet eivät olleet satunnaisia, vaan lastensuojelujärjestön tilaisuuksissa liehuivat avoimesti terrorijärjestön punaiset liput. Lastensuojelujärjestön sivustoilla esimerkiksi ylistetään Hashem Abu Mariaa, joka oli yhtä aikaa DCIP:n toimihenkilö ja PFLP:n komentaja. Abu Marian muistotilaisuudessa vuonna 2014 terrorijärjestön liput liehuivat näkyvästi ja ”lastensuojelujärjestö” DCIP:n johtaja puhui PFLP:n lipun edessä.

Lähetysseuran kumppanuusjärjestön Defence Children International – Palestine (DCIP) toimihenkilön Hashem Abu Marian muistojuhlassa (2014) puhujakorokkeella liehuivat näkyvästi terrorijärjestö PFLP:n punaiset liput. Muistopuhetta pitämässä DCIP:n johtaja Rifat Odeh Kassis. Kassisin takana näkyy PFLP:n punainen lippu. (kuvakaappaus Youtube-videosta)

 

Toinen kuva samasta muistojuhlasta. Hashem Abu Marian kuva näkyy lavalla, punaiset liput ovat terrorijärjestö PFLP:n lippuja. DCIP:n mukaan Abu Maria palveli järjestössä koordinaattorina, joka mobilisoi palestiinalaisteinejä osallistumaan ”lasten oikeuksien rikkomuksia koskevaan raportointiin” kaikkialla palestiinalaisalueilla ja etenkin Hebronissa. Syyskuussa 2014 myös PFLP piti oman muistojuhlan järjestön komentaja-marttyyri Hashem Abu Marialle. (Kuvakaappaus Youtube-videosta)

Lähetysseura väittää pystyneensä monitoroimaan, että rahat käytettiin lasten hyväksi eikä terroriin. Tätä vakuuttelua ei ole helppo uskoa. Israelin turvallisuusviranomaiset ovat paljastaneet, että PFLP on imenyt Euroopasta avustusrahaa kansalaisjärjestöverostonsa kautta ja käyttänyt sitä terroritoimintaan. Avustusrahaa on haettu väärennetyillä tositteilla keksittyihin projekteihin eurooppalaisten järjestöjen hyväksymien ”kumppanuusjärjestöjen” kautta, joilla on kauniita ihmisoikeusteemoja. Rahalla on saatettu maksaa PFLP:n terroristien palkkoja ja korvauksia vangittujen tai itsemurhaiskuissa kuolleiden terroristien perheille, avustusrahaa on käytetty uusien taistelijoiden rekrytointiin tai itse terrori-iskuihin. Lähetysseuralla tai muillakaan suomalaisilla toimijoilla ei varmasti ole mitään luotettavia keinoja seurata rahan kulkua näissä verkostoissa.

Lähetysseuran tapaus ei ole ollenkaan ainoa. Tänä syksynä Suomen edustusto Ramallahissa päätti solmia sponsorisopimuksen palestiinalaisen Independent Commission for Human Rights (ICHR) ”ihmisoikeusjärjestön” kanssa. Edellisenä päivänä järjestö isännöi Gazassa tapahtumaa, jossa olivat vieraina Hamasin, Islamilaisen Jihadin ja PFLP:n edustajat.

Suomen edustusto Ramallahissa päätti aloittaa sponsoroimaan palestiinalaista Independent Commission for Human Rights -järjestöä. Kuva on otettu 19.8.2021

 

Edellisenä päivänä, 18.8.2021, ICHR isännöi Gazassa tapahtumaa, jossa oli vieraina Hamasin, Islamilaisen Jihadin ja PFLP:n edustajia.

 

Sinisilmäinen suhtautuminen palestiinalaisiin järjestöihin, jotka esiintyvät ihmisoikeuksien nimissä, on lopetettava. On suostuttava ymmärtämään Lähi-idän todellisuutta, jossa ihmisoikeusteemoja käytetään häikeilemättä naamiona poliittisille tai jopa terroristisille tavoitteille. Tämän naamion ainoa tavoite on lypsää rahaa eurooppalaisilta hallituksilta ja muilta toimijoilta, esimerkiksi kirkoilta. Pelkkää oikein muotoiltua ihmisoikeussanahelinää ei voi pitää näyttönä kumppanuusjärjestöjen vilpittömyydestä. Suomalaisten veronmaksajien, seurakuntalaisten ja lahjoittajien oikeus on tietää, että avustusrahoja ei myönnetä poliittiseen toimintaan eikä varsinkaan toimijoille, jotka tekevät päivällä avustusprojekteja ja yöllä terrori-iskuja.

Varpu Haavisto

Caught on Camera: European-funded NGOs at PFLP event
+9

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu