Joe Bidenin kannattaisi kieltäytyä kahdesta viimeisestä vaaliväittelystä

Asiahan ei tietysti minulle kuulu -voisi joku haluta sanoa. Ja mitenpä kuuluisi, kun ei ole rapakon takana äänioikeuttakaan. Mutta saahan sitä hyviä ideoita heitellä -vaikka ei tietenkään ole toivoakaan että demokraattipuolue tai Biden itse niitä kuulisivat.

Ja idea itsessäänhän on hyvä. Biden vain ilmoittaisi jättävänsä loput väittelyt väliin sillä perusteella, että vastapuoli on – sinänsä odotusten mukaisesti – osoittautunut keskustelukyvyttömäksi mölyapinaksi. Mikään lakihan ei suinkaan määrää väittelyitä pidettäväksi. Kyseessä on vain vanha tapa vuodelta 1960, jolloin John F. Kennedy ja Richard M. Nixon ottivat mittaa toisistaan -ja jolloin Nixon hävisi, ehkä osittain siksi, että oli unohtanut ajaa partansa ja näytti rantarosvolta. Tai näin olen kuullut. Itse olin vauva enkä muista mitään.

Vaikea nähdä, että Biden häviäisi yhtään ääntä tällä ratkaisullaan. Varsinkin jos Harris päästetään silti vielä ensi viikolla raatelemaan Mike Pence. (Mistä on tulossa varmaan aika julmanhauskaa…)

Väittelyiden järjestämisestä vastaava toimielin CPD ehti ilmeisesti jo pohtimaan väittelyiden perumista, mutta nyt taitavat vain ohjeistaa, että mikrofoni otetaan pois päältä siltä, jonka vuoro ei ole juuri nyt. Ehkä sekin on sitten hauskaa nähdä kun toinen väittelijä aukoo vain suutaan, mutta mitään ei kuulu.

Hämmästyttävän moni suomalainen näkee nytkin, että amerikkalaiset joutuvat taas valitsemaan ruton ja koleran välillä. Minun on vähän vaikea ymmärtää. Kas kun jos lähdetään siitä, että tämä istuva (ja golfaava) presidentti on rutto, niin minusta on aika hyvänlaatuinen kolera semmoinen, joka lupaa ensimmäisenä virassaolopäivänään palauttaa Yhdysvallat WHO:hon ja Pariisin ilmastosopimukseen. (Josta jälkimmäisestä ei siis edes käytännössä ehditä erota.)

Mutta kun ei. Semmoinen sotahullu demokraattihan se vaan lähtee heti ensi töikseen ainakin pommittamaan taas Vietnamia ja vaarantaa koko maailmanrauhan heti muutenkin.

Ja nyt meni taas sarkasmin puolelle, ja kun ihan kaikki eivät kiusallakaan suostu ymmärtämään, niin ehkä en sano enempää. Tavataan täällä palstoilla 4.11. Tai sitten ei.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu