Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Tykkäystoiminnon päivitys jatkuu edelleen. Tällä hetkellä tykkäykset ja niiden poistot näkyvät viiveellä.

Kristinuskon rautainen logiikka

 

 

 

 

 
Image may contain: possible text that says 'CREATED MAN AND WOMAN WITH ORIGINAL SIN THEN I DESTROYED MOST OF THEM FOR SINNING THEN I IMPREGNATED WOMAN WITH MYSELF AS HER CHILD so THAT COULD BE BORN LATER, I IWILL KILL MYSELF AS A SACRIFICE το MYSELF το SAVE ALL OF YOU FROM THE SIN I GAVE YOU IN THE FIRST PLACE'

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (13)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. grohn
  Lauri Gröhn #3168817

  Kristinusko eli Jeesus-kultti perustuu uhriMAGIAAN. Iankaikkinen elämä on loistava markkinointikikka. Kaste, jossa manataan saatanaa pois lapsesta persynnin voittamiseksi auttaa myyntityössä. Kukapa ei voisi olla ihailematta sitä, että keksivät perisynnin ja nyt myyvät siitä vapauttamista

  Ilmoita asiaton viesti

  • Veijo Järvinen
   Veijo Järvinen #3168867 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3168817

   On myös ilmeisen toimiva lääke kuolemanpelkoon, kuten joku viisas on joskus luonnehtinut. Ja tästä voidaan toki antaa ihan aidosti pisteitä. Aikoina jolloin ihmisten keski-ikä on ollut 20 – 30 tai 40 vuotta on varmasti ollut lohdullista ”tietää” että tulossa on vielä toinenkin elämä -joka ei sitten lopukaan koskaan.

   Ilmoita asiaton viesti

 2. rjaaskel

  Blogisti Järvinen saattaa pyrkiä esittämään kristinuskon kritiikkiä ulkomaankielisellä kuvallaan? Veikkaan, ettei hänen turvallisuuttaan uhkaa yksikään kristitty tämän vuoksi. Koska kosto on Herran, ei ole erityisen kristillistä uhkailla uskontokriitikoitakaan. Valikoituja raamatunlaiseita voi toki tulla palautteena.

  Ilmoita asiaton viesti

 3. jperttula
  Juhani Perttu #3168913

  Vaikka kyseessä onkin itse aiheutetun ongelman korjaaminen, on etenemisketju täysin looginen, kuten otsikossa toteat.

  Ilmoita asiaton viesti

 4. pekkaroponen1

  Protestanttisen uskon mukaan elämme ilman muuta simulaatiossa:
  1. Jumala loi taivaan ja maan.
  2. Sitten ihmiset sinne.
  3. Ihmisistä tehtiin syntisiä, mitä se sitten tarkoittaneekin.
  4.Tämä on jonkinlainen virhe roolihahmoissa, mikä edellyttää niiden deletointia.
  5.Nyt kuitenkin yhtä roolihahmoa kidutettiin, mikä jotenkin korjaa bugin.
  6. Kyseessä on ilmeisesti tekoälykokeilu – roolihahmojen halutaan saavuttavan tieoisuus omasta olemassa olostaan. Jos ei onnistu, deletoidaan.
  Tämä on siis se asia, josta heitellään vihjeitä siellä sun täällä (nk. Raamattu, Koraani etc.). Pelaako nk. jumala siis peliä, jossa katsotaan, mikä uskonto voittaa, ja sen pohjalta syntyy tehokkain tekoäly? Miksi tässä pelissä pyöritellään eri uskontoja, ja sitten laitetaan ne sotimaan toisiaan vastaan?
  Vai olemmeko sitten kuitenkin vain strategiapelin hahmoja, ts. pelaajat eli jumalat katsovat, kuka voittaa? Kreikkalaisessa mytologiassahan on aika selkeä kuvaus siitä, kuinka olemme jumalten strategiapelin hahmoja (Kultainen talja, Odysseus jne,). Vai onko polyteismi tosiaan korkeampi tekoälyn muoto, jossa peliahamot alkavat saavuttaa itsetietoisuutta?

  Suomalainen kauhukirjailija Nenonenhan kirjoitti tästä novellin Messias joa 1990-luvulla

  Ilmoita asiaton viesti

  • rjaaskel
   Vastaus kommenttiin: #3168935

   No kommentoija Roponenhan ajattelee melkein kuin minä, joskin näkökulmaeroa on. Siis itse olen ajatellut virtuaalimaailmaa tai pelimaailmaa hengellisen todellisuuden havainnollistukseksi. Että millä perusteella Civilization X:n hahmo tulisi tietoiseksi Sid Meieristä luojanaan?

   ”Ihmisistä tehtiin syntisiä…”
   Tässä tekijän vastuu saattaa rajoittua mahdollisuuksien luomiseen. Ihminen valitsi tottelemattomuuden, johon oli mahdollisuus luotu.

   ”Nyt kuitenkin yhtä roolihahmoa kidutettiin…”
   Ei nyt mitä tahansa roolihahmoa, vaan itse pelin luojaa…

   Vanha kehno on kuitenkin päässyt vastapelaajaksi, että onhan siinä pelin tunnelmaa maailmassa.

   Ilmoita asiaton viesti

 5. ollivaisala

  Muistaakseni Paavalikin sanoi, että ei-uskovalle Jeesus-usko on hullutusta, joten tällainen ”kritiikki” menee vähän ohi maalin. Totta kai jokainen älykäs uskovainen tiedostaa, että normaalilogiikalla ei uskon ”totuuksia” voi ymmärtää.

  En itse ole Raamattu-uskovainen, mutta jos kristinuskon käsittämättömyyksiä ja paradokseja – ja niiden merkitystä ihmisille – haluaa yrittää ymmärtää, ne kannattaa minusta ottaa maailman perimmäisen käsittämättömyyden heijastumina. Minusta siinä on jotain syvästi puhuttelevaa, kun Jumala itse sanoo ristillä: ”Jumalani, miksi minut hylkäsit.” Sen, ettei tuossa mitään logiikkaa ole, tajuaa jokainen tollokin.

  Ilmoita asiaton viesti

  • PiviKopsa
   Päivi Kopsa #3169476
   Vastaus kommenttiin: #3168998

   On siinä ihan selvä logiikka, … se tapahtui meitin vuaks! Tanpereen murteella sanottuna. VT sanoi jo, ”Kirottu olkoon jokainen, joka on puuhun ripustettu.” Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa. Tämän hän teki kysymättä keneltäkään suostumusta! Ovi on auki!

   Ilmoita asiaton viesti

 6. PekkaLehtinen1
  Pekka Lehtinen #3169146

  Ihminen helposti kuvittelee olevansa viisaampi kuin Jumala!

  Jumala kyllä kestää moisen viisastelun!

  22 Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet

  mutta mistähän Raamatun kohdasta tämä löytynee.

  Oliko vapaa tahto siis Jumalan viisautta vai tyhmyyttä?

  Ilmoita asiaton viesti

  • PiviKopsa
   Päivi Kopsa #3169477
   Vastaus kommenttiin: #3169146

   Se kuule Pekka Roomalaiskirjeestä, kuvaa luopumuksen aikoja ja sellaisest kohtaa jos on ollut kova vääntö viime vuosina, ja jonka Ruotsin liberalisoitunut kirkko pulautti pois sallitun kielenkäytön alueelta!

   Ilmoita asiaton viesti

 7. PekkaLehtinen1
  Pekka Lehtinen #3169151

  Onhan se erinomaista viisautta, jos loton pelaaja menee veikkauyhtiöön vaatimaan rahoja, vaikka ei ole saanut yhtään oikein lotossa ja väittää perusteeksi sitä, että veikkausyhtiön säännöt ovat niin pöljät, ettei hän noilla säännöillä koko ikänänsä voi voittaa päävoittoa lotossa. Hän on siksi laatinut omat säännöt, joiden perusteella veikkausyhtiön on annettava hänelle päävoitto!

  Ainahan tuollaista voi toki yrittää!

  Ilmoita asiaton viesti

   • PekkaLehtinen1
    Pekka Lehtinen #3169552
    Vastaus kommenttiin: #3169478

    Kaikkivaltias on luonut pelastuksen = iankaikkisen elämän säännöt, jossa säännöissä hän tarjoaa kaikille meille syntisille ihmisille pääsyä iankaikkiseen elämään lahjaksi,

    Lahjan saa ottaa vastaan tai hylätä.

    Tuon lahjan pilkkaaminen tuntuu aika kummalliselta. Luodessaan ihmisen Jumala antoi ihmiselle vapaan tahdon ja ihminen saa valita hyvän tai pahan – Jumala haluaa iankaikkisuuteen ihmisiä, jotka tahtovat sinne tulle vapaaehtoisesti – hän ei halua pakottaa ketään.

    Eikä Jumala siitä muutu, vaikka kuinka häntä pilkkaisi ja halveksisi hänen pelastussuunnitelmaansa.
    Maailmankaikkeuden säännötkään eivät muutu miksikään, vaikka kuinka väittäisi, ettei Jumalaa ole. Tottakai taikausko on sallittua – olemattumuudesta syntyi kaikki – semmoinen on taikauskoa!

    Ilmoita asiaton viesti