Pieni, sievä huomio: Harrisin ei tarvitse voittaa kuin kolme ”Ruostevyöhykkeen” osavaltiota
Ihan siltä varalta, että kaikki eivät nyt kumminkaan ole viitsineet (ainakaan vielä) kiiinnittää huomiota tähän jännään pikkuasiaan, niin huomautettakoon täten seuraavaa:
Käytännössä Harrisin ei tosiaan tarvitse välttämättä voittaa mitään muuta kuin pohjoisen ”Ruostevyöhykkeen” kolme tosiasiallista vaa´ankieliosavaltiota eli Pennsylvanian (20 valitsijamiestä), Michiganin (16) ja Wisconsinin (10), joissa kaikissa gallupjohto näyttää salamannopeasti kääntyneenkin demokraateille.
Tämä sillä edellytyksellä, että Nevada pysyy demokraateilla, kuten on pysynyt jo kauan, kuten myös Minnesota ja muutkin ”varmat”. Vuonna 2016 rouva Clinton menetti hiuksenhienosti juuri nuo kolme kriittistä osavaltiota, ja hävisi valitsijamiesäänet herra Trumpille 304 – 227. (Vaikka voitti valtakunnallisesti liki kolmella miljoonalla äänellä. (48,2%/46,1%).
Jos Clinton olisi pystynyt pitämään nuo kolme osavaltiota (kuten laajalti odotettiin, myös herra Trumpin omissa odotuksissa), hän olisi saanut 227 + 20 + 16 +10 = 273 valitsijamiestä Trumpin 265:ttä vastaan. (Eikä herra Trumpin olisi tarvinnut järkyttyä yllätysvoitostaan sydänjuuriaan myöten, kuten sitten tapahtuikin.) Itse asiassa Ohiokin (18) olisi riittänyt Pennsylvanian sijasta. (Äänet tuolloin 271 -267.)
Viimeksi Biden voittikin niukasti juuri nuo kolme kriittistä osavaltiota ja vielä Arizonan (11) ja Georgiankin (16) – ja voitti äänin 306 – 232 (51,3%/ 46,9%). Ja seitsemällä miljoonalla äänellä, thank God or something. (Ja nyt tuli jostain kuusi ylimääräistäkin valitsijamiestä Bidenin eduksi. Hyvin keskinkertainen vaalimatemaatikko ei jaksa jäädä pohtimaan tätä; ehkä joku muistaa ja löytää selityksen.)
Sivumennen sanoen: vuonna 2020 Herra Trumpia päätyi äänestämään 74.216.747 republikaania yhteensä tuolloin 168,31 miljoonasta rekisteröityneestä äänestäjästä – eli 44,1% kaikista. Loput sitten Bidenia tai eivät ketään. Ja reippaasti yli kolmannes äänioikeutetuista ei viitsinyt edes rekisteröityä, jolloin äänestysprosentiksi jäi vain 63%. Mikä sekin oli amerikkalaisittain erinomaisen korkea.
Vuonna 2012 Barack Obama voitti Mitt Romneyn 332 – 206 (51.1%/ 47,2%) ja kahmi demokraateille vielä Ohion, Iowan ja Floridankin. Vuonna 2008 kaatui John McCain äänin 365 – 173 (52,9%/ 45,7%), Obaman napatessa vielä Indianan ja Pohjois-Carolinankin.
No, tilanne elää vaali vaalilta, ja demokraatit ovat sentään aika hyvin pystyneet parantamaan asemiaan, vaikka joukkoon mahtuukin joitakin Ohion ja Floridan kaltaisia ”yllätysrepublikanisoitumisia”. Obamakaan ei onnistunut aikoinaan voittamaan sen enempää Arizonaa kuin Georgiaakaan, Bidenilta sekin jo onnistui. Suuri ja mahtava Texas (38) on ”demokratisoitunut” jo kauan, mutta suuri laiva kääntyy hitaasti. Tulkoon tässä nyt ennustettua että Harriskaan ei sitä (ainakaan ihan vielä) onnistu nappaamaan.
Sellainen suuri muutos on kuitenkin tapahtunut, että ihan hiljakkoin, tuossa viime vuosisadan puolella, nähtyjä maanvyörymävoittoja on tuskin enää odotettavissa. Kuten esim. v. 1980 Reagan – Carter 489 -49, v. 1984 Reagan – Mondale 525 – 13. Tai v. 1968 Nixon – McGovern 520 -17. ”Oi niitä aikoja!” -huokailisi varmaan ainakin muuan dosentti Ruotsila. Kun ”kaikki” amerikkalaiset ymmärsivät vielä olla kunnon konservatiiveja! Siihen taas näyttää ainakin jonkin verran auttavan jos kuvittelee, että kyllä vaan ovat vieläkin…
No, tässä lähdettiin nyt siitä olettamuksesta, että kamppailu Valkoisen talon herrudesta tai rouvuudesta äityisi vielä tiukaksikin, ainakin noiden vaa´ankieliosavaltioiden osalta. Tämänhetkinen trendi ei kylläkään viittaisi siihen, että mitään senkaltaista olisi odotettavissa.
Itse päädyin jo 21.7. noin päivässä siihen uskoon, että ”homma on tällä taputeltu”. Kun kilpakentälle jäikin ”yht´äkkiä yllättäen” vain yksi omiaan horiseva vanhus. Ja sekin noin inhimillisessä katsannossa ihan väärä vanhus.
Koputtakaamme puuta ja jääkäämme odottelemaan mitä lähitulevaisuus tuo tullessaan.
Ja ai niin: ken polleja haluaa seurata, niin menköön sivustolle FiveThirtyEight (538) tai RealClearPolitics (RealClearPolls). Sieltä saa okulaarinsa täyteen polleja aina marraskuulle saakka.
Mikä nyt kullekin iloa tuottaa.
Ja kappas vain ja voi hyvä tavaton! Nyt 538:llä näkyikin muuttuneita valitsijamiesmääriä:
Pennsylvania 19 (-1)
Michigan 15 (-1)
Ohio 17 (-1)
Texas 40 (+2)
Florida 30 (+1)
Kalifornia 54 (-1)
Oregon 8 (+1)
Montana 4 (+1)
Colorado 10 (+1)
Illinois 19 (-1)
P-Carolina 16 (+1)
New York 28 (-1)
West Virginia 4 (-1)
No, väkiluvun muutosten mukaan tietysti menevät.
Mutta johan nyt sekoittikin pakkaa. 13 osavaltiossa yht. 7 miinusta ja 7 plussaa. Harrisilta pois 4 valitsijamiestä Pennsylvaniasta, Michiganista, Kaliforniasta ja New Yorkista, lisää vain 2 (Oregonista ja Coloradosta). Miinusta 4, plussaa 2.
Trumpilta pois vain 1 Ohiosta, 1 Illinoista ja 1 West Virginiasta, mutta lisää 2 Texasista, 1 Floridasta, 1 Montanasta ja 1 P-Carolinasta. Miinusta 3, plussaa 5.
Ts. Harrisille 2 valitsijamiestä miinusta, Trumpille 2 plussaa.
Rako pienenee. Paitsi että näilläkin lukemilla vielä voitto Harrisille äänin 271 – 267. Ehkä tässä pitää ryhtyä toivomaan parasta myös Arizonassa ja Georgiassa, taas. Tai vaikka sen Texasin kääntymystä.
Ilmoita asiaton viesti
Puolentoista kuukauden takainen ennustukseni Trumpin varmasta voitosta taitaa toivottavasti jäädä häpeään, mutta ei nuolaista ennen kuin tipahtaa. Aliarvioin Harrisin, joka on tähän asti esiintynyt mainiosti ja varapresidenttivalinta oli loistava.
Ilmoita asiaton viesti
Älä välitä, niin moni muukin aliarvioi. Trump on nyt ”se vanha väsynyt mies” jonka läppää ei monikaan jaksa enää kuunnella. Areenoiden täyttymiseen tarvitaan jotain mitä Trump:lla ei löydy: Ilo ja toivo.
Ilmoita asiaton viesti
Oijoijoi! Ja taas mokasin vielä pienesti! Se yksi poistuva valitsijamies Illinoista (Chicago) poistuukin tietysti Harrisin plakkarista eikä Trumpin!
Jolloin se Harrisin tiukka voitto kutistuukin enää siihen absoluuttiseen minimiin eli 270 valitsijamieheen. Tätä se on kun ihminen päästää itsensä sekoilemaan niin pahasti, että menee sekoittamaan hetkeksikin Illinoin ja Indianan.
Good Grief! -sanoisi tähän Jaska Jokunenkin! (No, sori siitä, sanoi joku toinen joskus…)
Ilmoita asiaton viesti
Pane kädet ristiin illalla ja rukoile, sanovat, että se auttaa.
Ilmoita asiaton viesti
Sen verran nipotan, että Nixon ja McGovern kamppailivat v. 1972.
Ilmoita asiaton viesti
Oivoi minua! Tosiaankin vuonna 1968 Nixon voitti Humphreyn (ja Wallacen). Miten tuskallista onkaan mokata aina, vaikka kuinka tarkkana kuin porkkana yrittäisi olla…
Ilmoita asiaton viesti
Nixonin voitto Humphreysta ei myöskään ollut vuonna 1968 tuollainen rökälevoitto, vaan ääntenlaskennassa oli jännitystä. Iltasanomatkin painatti kolme painosta ääntenlaskupäivänä, joista jokaisessa oli erilainen lööppi. Siihen aikan ei ollut nettiä, mutta muistan kun puolenpäivän aikaan koulumme edessä kaupan ovella oli Iltiksen lööppi ”Humphrey niukassa johdossa” ja siitä muutaman tunnin kuluttua koulusta pois kävellessäni se oli vaihtunut lööpiksi: ”Richard Nixon kiri johtoon”.
Ilmoita asiaton viesti
Pysäyttäkää painokoneet!
Tuo oli muuten hauska flashback, aikaisemmin iltapäivälehdet nimenomaan ilmestyivät vasta päivällä eikä pelkästään lööpeistä, vaan myös lehdestä, saatettiin ottaa useampi painos.
Ja tämä koski kaikkia valtakunnan- ja maakunnan lehtiä, muistan että -90 luvun alussa kun olin duunissa Satakunnan kansassa tuota saattoi tapahtua. Yövuorossa oli aina tieto siitä, milloin painosta on jo haettu lehdet kauemmaksi viedessä ja lähemmäs saattoi aamujakelussa tulla eri versio.
Ilmoita asiaton viesti
Turun Sanomissa oli etusivulla jossain kohtaa *-merkkejä ilmaisemassa monesko painos oli kyseessä. Olisiko ollut päiväyksen jälkeen. Ei niitä huomannut, jos ei osannut etsiä, mutta olihan ne yhtä isolla fontilla kuin se päiväys.
Samantapaista keinoa olen käyttänyt täällä omien kirjoitusteni otsikon perään lisätyillä °-merkeillä.
Ilmoita asiaton viesti
Niin. Tämä se oli vielä sitä viattomuuden aikaa, kun Nixonkaan ei ollut vielä ollenkaan ”roisto”. (Ainakaan omien sanojensa mukaan ei sitten ollut myöhemminkään…)
Ilmoita asiaton viesti
Republikaanit ovat olleet jo pitkään auringonlaskun puolue demografian takia. Vuoden 2016 vaaleihin verrattuna äänioikeutettuja on tullut 40 miljoonaa uusia, mutta poistunut 20 miljoonaa ja kun tiedetään, että nuorten keskuudessa demokraateilla on selvästi suurempi kannatus, olisi tämän vuoden vaaleissa demokraattien äänimäärä yhtä paljon suurempi Bidenin saamaan verrattuna kuin Bidenin oli Clintoniin verrattuna. Ihan pelkästään väestörakenteen muutoksen takia.
Tuohon vielä lisättynä se, että Harris-Walz-kampanjan suosio ja innostus on ollut suurempaa kuin Obama-Biden-kampanjan. Jotkut vielä muistavat Kennedyn kampanjan ja sitä ainakin yksi MSNBC:lle päässyt kommentaattori piti vastaavana.
Ja tuohon vielä lisättynä se, että viime viikkolla Trump kävi ainoastaan Montanassa, joka on syvän punainen ja asukkaita vain reilu miljoona. Vancen yksinään kiertämisillä ei juuri vaikutusta ole ja muutenkin suurinpiirtein kaikki julkisuus kääntyy kielteiseksi. It’s a disaster, kuten Trump itse sanoisi.
Ilmoita asiaton viesti
Ja tuohon vielä lisättynä: tulkoon sen verran ”epähienosti” huomautettua, noin julkisuudesta puheen ollen, että allekirjoittanut on nuornamiesnä tehnyt sen verran elokuva-alankin hommia, että tiedän oikein hyvin miten veripussien kanssa operoidaan.
Ja senkin tiedän, että sellaisia salaisen palvelun asiamiehiä ei ole olemassakaan, jotka nostavat suojattavan kohteensa välittömästi ylös, mahdollisen toisen ”ampujan” maalitauluksi. Nyrkki pystyssä mölisemään. Ja sitten vielä ”ikonisessa” valokuvassa tähtilippu liehumaan taustalle uljaasti kuin Iwo Jimalla muinoin.
Liian pahasti kuin oikein huonon saippuasarjan poikkeuksellisen lapsellisesti kirjoitettu jakso: ”J.R.Ewingiä on ammuttu! Voi rähmä! Ei sunkaan hän nyt vain kuole?! Ei kuollut! Onpa ihan totisen kova sankari hän! Ja juonikuvion mukaan juuri oikeassa paikassa juuri oikeaan aikaan! Vautsi! Ettei ollut vielä Jumalan varjeluskin tässä mukana…”
No joo. Jos olisin ihan lapsi, takuulla menisi ihan täydestä. Kun ei olisi mitään epäilyksen paholaisia korvaan kuiskuttelemassa…
Ilmoita asiaton viesti
Minä olen vähän vastaavaa juonikuviota hahmotellut Joe Bidenin tekemäksi. Vähän samaan tapaan kuin eräs kaveri, joka oli ollut pakoauton kuskina ja joutui poliisin kuulusteltavaksi. Hän oli saanut riittävästi diapamia tms. eikä muistanut kuulusteluissa yhtään mitään. Lopulta poliisi oli vain kyllästynyt ja käskenyt pois laatimatta kuulustelupöytäkirjaa tai ei ainakaan pyytänyt allekirjoitusta.
Siis se väittely Biden vs. Trump, jonka jälkeen RNC:ssä Trump oli niin voitonvarma, että ei pitänyt sitä odotettua puhetta vaan 1½-tuntisen ikävystyttävän valituksen, jota harva jaksoi loppuun asti ja valitsi historian huonoimman VP:n. Seuraavana viikonloppuna Biden antoi lähtöluvan Harrisin kampanjalle, joka on edennyt kuin rasvattu salama aivan kuin tarkan ja harjoitellun suunnitelman mukaan.
Ilmoita asiaton viesti
??? Ymmärränkös nyt oikein, että Järvisestäkin on tullut salaliittoteoreetikko?
Siellä nyt kuoli ihan oikeastikin ihmisiä.
Ilmoita asiaton viesti
Ihminen ja kaksi haavoittui.
Ilmoita asiaton viesti
Kuoli ainakin ampuja ja joku yleisöstä. Jos ampuja olikin vain ”ampuja”, salajuoni olisi vaatinut kaksi kuolonuhria. En usko, että tuollaiseen sentään Trumppikaan ryhtyisi.
Ilmoita asiaton viesti
Ampujaa en laskenut, vain sen palomiehen joka meni perheensä päälle ja sai sitten kuolettavan osuman. Kaksi muuta haavoittui myös vakavasti, mutta ovat elossa.
Ilmoita asiaton viesti
Collateral damage. Suomeksi: aina roiskuu kun rapataan.
Myönnän hulahtaneeni tässä nimenomaisessa asiassa hieman julmaksi hemmoksi, mutta jos jokin menee liian käsikirjoitetun oloisesti, niin ehkä epäilysten pitääkin herätä.
Ilmoita asiaton viesti
Nimenomaan tästä syystä tuo ei ollut järjestettyä. Jos olisi ollut ja Trump olisi jäänyt kiinni murhaan johtaneesta salaliitosta, niin selvästä gallupjohdosta olisi menty loppuiäksi vankilaan tai saatu myrkkyruiske.
Ilmoita asiaton viesti
Toisaalta: herra Trumphan on jo aikoja sitten ilmaissut täysin suorasanaisesti, että hän se voi ampua ihmisiä vaikka omin käsin, eikä se vaikuta hänen nauttimaansa suosioon vähääkään.
Ja vankilaankaan ei ole jouduttu yli kolmen ja puolen vuoden takaisesta vallankaappausyrityksestäkään, kun asiaa ei ole ”ehditty käsitellä”. Jotkut meistä ovat ilmeisesti tuhannesti enemmän teflonia kuin kaikki muut. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Teoria vaatisi siis, että katolla ollut ampuja ampuisi tahallaan sivullisia siinä kun Trump avaa veripussin korvansa juuressa. Turvamiesten ainakin tulisi olla mukana juonessa ja heillä olisi pitänyt olla käsky täräyttää kiväärimies vasta tämän aloitettua ammuskelu.
En kyllä minäkään tältä istumalta osta tätä.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo olisi teknisesti helppo toteuttaa, etenkin siten, että kahjolle ampujalle olisi luvattu tuosta jokin toinen palkkio kuin nuppi otsaan.
Mutta vaikka suurella rahalla saa kaikkea, niin saako sillä niin paljon, että kymmenkunta henkilöä olisi takuuvarmasti vaiti loppuelämänsä?
Ilmoita asiaton viesti
Kahjo ampuja saattaisi olla se helpoin rasti, paitsi että hänenkin viimeaikaisista menoistaan ja kontakteistaan jää helposti jälki.
Myönnän että tapaus kuulostaa aika fantastiselta, kaveria ammutaan korvaan ja saadaan hyviä kuvia, mutta toistaiseksi jokainen muu teoria on vielä kummallisempi. Olen myös aika saletti, että sitä on selvitelty ja selvitellään aika paljon tehokkaammin voimin kuin mitä joku blogisti tv-kuvien välityksellä.
Ilmoita asiaton viesti
Kun tuota ajattelee, niin olisi helppo uskoa, että Venäjällä voitaisiin järjestää jotain tuon salaliittoteorian mukaista tarpeen vaatiessa. USA:n kohdalla tuntuu, ettei sellainen ole mahdollista.
Mutta toisaalta … USA:ssa on yhtä salaisia organisaatioita kuin KGB/FSB Venäjällä (CIA, FBI, Pentagon…), ja ne ovat toteuttaneet hämmästyttäviäkin operaatioita niin maailmalla kuin omassakin maassaan.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta yksi kovimmista on se, että kuukävelyä ei muka oikeasti kuvattu Nevadassa.
Ilmoita asiaton viesti
Muutama sata Houstonin avaruuskeskuudessa työskentellyttä lennonjohtoon kuuluvaa toimihenkilöä varmasti voivat saada sinut vakuuttuneeksi tuosta.
Ilmoita asiaton viesti
Olin silminnäkijänä kun sitä kuvattiin hiekkakuopalla Hyrylässä.
Ilmoita asiaton viesti
Sekoittanet Speden leffaan.
Ilmoita asiaton viesti
No, oli tarkoitettu sarkasmiksi … mutta olihan nuo Speden ”lännenleffat” huvittavia, Spede oli niissä sankari, jonka jalkojen juureen kauniit naiset lankesivat😃
Ilmoita asiaton viesti
Minun teoriani on juuri siten parempi, että varmuudella siitä ei tiedä kuin yksi henkilö. Salaliitto se siis ei ole eikä edes välttämättä vaatinut mitään tekoa vaan tekemättä jättäminen ehkä riitti.
Harrisia Biden on lähes varmasti ohjeistanut hyvissä ajoin olemaan valmis ajamaan omaa kampanjaa tarpeen vaatiessa. Ja Harris olisi tietysti varautunut ilman ohjeistustakin.
Samaan tapaan Walz tai hänen kampanjatiiminsä alkoi varautumaan onnekkaaseen sattumaan jo voitettuaan toisen kauden Minnesotan kuvernöörinä vuodenvaihteessa 22-23.
Minä kokeilin vähän samanlaista heikkouden osoitusta omassa kirjoituksessani kommentilla https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/rkoski/vancen-hyokkays-walzin-armeijapalveluansioita-vastaan-kostautuu/#comment-4193099 Toivonen ei sitä tietystikään älynnyt tai ei vain välittänyt. Bidenilla ei ollut sitä ylellisyyttä, että olisi voinut olla epäuskottavasti heikko.
Ilmoita asiaton viesti
Itse aprikoin että käyköhän kello kuitenkin Trumpin eduksi?
Nyt Harrisilla on -mielestäni uskomaton- noste takanaan, mitä erinomaisen supliikin omaava Walz vielä täydentää. Mutta kolmen kk aikana noste saattaa hiipua.
Toisaalta: Harris osaa esiintyä ja hymyilee usein ja luontevasti. En muista Trumpin koskaan hymyilleen muuten kuin hetkellisesti ja vahingonilon innoittamana. Kyllä tuollainen visuaalinen ilme vaikuttaa äänestäjiin.
Ilmoita asiaton viesti
Trumpin kampanja sulaa varmaan entisestään loppua kohden, kolme väittelyä jos tulee niin…
Ilmoita asiaton viesti
Siis kyllähän Harris väittelyssä Trumpin pesee.
Hillary voitti Trumpin 3M äänellä vaikka oli erittäin epäsuosittu ehdokas. Toisaalta Harris oli ennen Bidenin vetäytymistä erittäin heikko ehdokas, joka sai uskomattoman boostin taakseen B:n nostaessa kytkintä.
Jo Obama oli hyvin monen amerikkalaisen mielestä -persukielellä- n******. Harris on vielä nainen sen päälle, ja hänen poliittinen track record varapressana ei ole mitenkään häikäisevä. Hänen on aivan pakko saada mobilisoitua demokraatti- ja puolueettomat äänestäjät uurnille, mihin hänellä on paljon parempi sauma kuin Bidenilla olisi ollut.
Ja toisaalta, 2020 vaalien jälkeen monissa osavaltioissa on tehty päätöksiä, jotka vähentävät vähemmistöjen mahdollisuuksia äänestää.
Ilmoita asiaton viesti
Minua hämää suuresti miten Suomessa pidetään Harrisia äärivasemmistolaisena, jenkeissä nyt kaikki on kommareita kuin Jocken narratiivissa. Olisi Suomessa todnäk Kokoomuksen edustaja.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, luonteva, iloa ilmaiseva hymy. Inhimillisellä tasolla se todella tehoaa. Neljä vuotta sitten muistaakseni Biden sanoi Trumpin valehtelevan kaikin keinoin, jopa hiuksillaan ja hampaillaan. Hämmästyttävä tyyppi sinänsä!
Ilmoita asiaton viesti
Ja uutta kalluppia / Pennsylvania, Wisconsin, Michigan
https://edition.cnn.com/2024/08/10/politics/video/polling-election-key-states-trump-harris-enten-nr-digvid
Ilmoita asiaton viesti
Jepjep. Näitä NY Times/Ipsos -lukuja ihailin juuri aiemmin tänään. Neljän prossan johto kaikissa kolmessa aivan huikean nopeasti lupaa kyllä hyvää.
Valtakunnallinen Average nyt: Harris: 45,8%, Trump: 43,5%. (Kennedy: 4,9%.) Kuka muuten jaksaa lopulta äänestää jotain rokotehörhö Kennedyä, kun ei siitä ole mitään hyötyä???!!!
Ilmoita asiaton viesti
Trumpilla on henkilökohtaisesti paljon enemmän pelissä kuin Harrisilla. Hän saattaa joutua vankilaan erilaisista syytteistä tai saada miljardiluokan sakkoja y.m. Presidentiksi pääsemisen jälkeen hänellä olisi keinot kaikki tämä estää. Harrisilla ei ole tällaisia henkilökohtaisia ”pakotteita” päästä presidentiksi. Kun Trump on joka tapauksessa toistaiseksi miljardööri, hänellä riittää epätoivoisessa tilanteessa rahkeita tehdä mitä tahansa epätoivoista. Mitä se olisi, jätettäköön arvailun varaan, sillä julkistaminen voisi kuulostaa liian makaberilta.
Ilmoita asiaton viesti
Kamala Harris Rally vs. JD Vance Rally 🤣🤣
Ilmoita asiaton viesti
CNN:llä 4 tuntia sitten YouTubessa julkaistu klippi vahvistaa tuon, että vain kolme pohjoista vaa’ankieliosavaltiota riittää jo voittoon: John King breaks down how the race has changed since Biden’s exit. Anderson Cooperin AC360°-ohjelmasta peräisin.
Ilmoita asiaton viesti
Sama Trump-vihamielisyys velloo täälläkin, kuin demokraattien Amerikassa. Suomi on kuin Amerikan demokraattien etäispääte. Milloinkahan kansa herää tähän vasemmistolaiseen yksipuolisuuteen jota meille tuputetaan totuutena. Sanna Ukkola arvosteli taannoin mediaamme aivan aiheesta: ”Kaikki mitä Trump tekee tai sanoo, on mediallemme aina lähtökohtaisesti väärin”. — Ts, meillä mediaa hallitsee (poliittiset) tunteet, eikä järki. Onhan se varmasti hieno tunne toisaalta kun täällä kaukana pohjolassa voi kuvitella olevansa parempi Amerikan asioiden ymmärtäjä kuin Amerikan ollut ja vielä tuleva presidentti Donald Trump.
Vielä tänäkin päivänä tulee todisteita siitä esim. miten painokoneilla monistettiin äänestyslippuja, joissa kaikissa täsmälleen samanlainen allekirjoitus, ja siten Biden saatiin vaalien voittajaksi.
Elokuva ”2000 muulia” kertoi siitä miten postiäänissä huijattiin. Eräs tunnistamattomana pysynyt muuli tunnusti videolla miten hän oli ollut mukana tekemässä petosta. Kerättiin valtavia nippuja äänestyskuponkeja, vaikka postilaatikoihin sai vain yksi henkilö laittaa yhden kupongin. Samoin 6000 valaehtoista todistajaa vilpeistä ohitettiin täysin. Lisäksi meillä ei yleisesti tiedetä että Amerikassa on useita äänestyspaikkoja joissa ääniä ei tarkisteta millään tavalla. Tästä kertoi esim. dos. Markku Ruotsila, joka onkin maamme ehkä paras Amerikan politiikan tuntija.
Mediamme vastustuksesta huolimatta Trump ajaa täysin järkeenkäyviä uudistuksia kuten maahanmuuton hallitsemista, ja liberaalin seksuaalipolitiikan ylivaltaa yhteiskunnassa. Mutta näistä Trumpin hyvistä tavoitteista ei mediamme kerro mitään, ja jos niistäkin kerrotaankin, niin sekin vääristellään (esim. abortti-kysysmys). Onneksi Amerikassa on sentään niitäkin fiksuja ihmisiä jotka ymmärtävät Trumpin ajamat asiat oikein, kuten Elon Musk.
Toki Trump on kiivas luonne ja usein epähieno, mutta se on täysin sivuseikka kun puhutaan niistä hyvistä poliittisista ja yhteiskunnallisista pyrkimyksistä joita Trump ansiokkaasti ajaa ja on jo ajanutkin olleessa presidenttinä.
Kertaan vielä mitä historian tuntija Risto Huvila kirjoitti 24.10-20: ”Presidentti Trumpin saavutukset rauhantekijänä ovat ylivoimaiset verrattuna keneen tahansa hänen edeltäjäänsä tai muuhun valtiojohtajaan toisen maailmansodan jälkeen. Kuitenkin laaja vastustus hänen persoonaansa ja konservatiivista politiikkaansa kohtaan estää mediaa ja läntisiä poliitikkoja antamasta hänelle siitä tunnustusta, tai edes huomioimasta näitä historiallisia saavutuksia”.
Ilmoita asiaton viesti