Intian pääministeri haluaa hävittää kristinuskon ja islamin Intiasta

Harvalla suomalaisella on tarkka käsitystä kuka ja millainen Intian pääministeri on. Ne, jotka tietävät Narendra Modin nimen, uskovat, että hän on suvaitsevainen ja rauhallinen pasifisti. Kuitenkin tämä on hänen tarkoituksella itsestään luoma mielikuva, joka ei perustu todellisuuteen vaan on kulissin ylläpitoa. Myös hindulaisuudesta yritetään samalla ylläpitää mielikuvaa, että se on pelkästään rauhanomainen ja suvaitsevainen uskonto. Vaikka hindulaisuuden kannattajien keskuudessa voi aidosti olla pasifisteja ja suvaitsevaisia ihmisiä, osoittavat Modin omaksuma poliittinen hinduaate ja hänen maailmankatsomuksensa ja käytännön poliittiset tekonsa vahvaa halua luoda valheellista mielikuvaa hänestä, hänen puolueestaan, hindulaisuudesta ja Intiasta. Meitä länsimaalaisia pyritään siis sumuttamaan voimakkaasti.

Millaisessa intialaisessa perheessä Modi kasvoi sitten ja ketkä vaikuttivat hänen ajatteluunsa ja maailmakatsomukseensa? Modi syntyi syyskuun 17 päivä 1950 gujaratilaiseen hinduperheeseen. Hän oli kuudesta lapsesta kolmas ja hänen vanhempansa kuuluivat paikalliseen öljynpuristaja yhteisöön, jonka silloin Intian hallitus luokitteli muihin takapajuisiin kasteihin. Hänen syntymäolonsa olivat siis vaatimattomat. Modi on itse kertonut myöhemmin työskennelleensä isänsä teekaupassa lapsuudessaan.

Kahdeksan vuotiaana hän tutustui järjestöön nimeltä Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), joka on intialainen vuonna 1925 perustettu hindunationalistinen liike. Liikkeen nimi tarkoittaa karkeasti kansallista vapaaehtoisten järjestöä. Ensivaikutelmana järjestö voi kuulostaa joidenkin intialaisten isänmaallisten hindujen järjestöltä. Kuitenkin tarkemmassa tarkastelussa käy ilmi, että liikkeen oppi-isä Vinayak Damodar Savarkar ihaili 1930-luvulla estoitta natsi-Saksan rotuoppeja. Hänen mielestään hindujen oli otettava oppia muslimien kohteluun Saksan toimista juutalaisia vastaan. Natsit pyrkivät elvyttämään ikivanhan arjalaisen kulttuurin, hakaristin palvonnan ja vedalaisen perinteen. Savarkar unelmoi, että arjalaisten ”serkkujen” ristiretki Euroopassa herättäisi myös Intian hindut.

On myös tärkeää ymmärtää, että näiden äärikansallismielisten hindujen ajattelun taustalla Intian vaikea historia ja sen tuomat traumat intialaisille: Ensin Intian valloittivat muslimeja olevat mogulivalloittajat 1500-luvulla ja he hallitsivat ja sortivat hinduja 300 vuotta. Tämän jälkeen Iso-Britannia valloitti Intian ja hyödynsi ja alisti sitä siirtomaana. Näistä syistä nämä äärikansallismieliset hindut näkivät Intian kulta-ajan vallinneen ennen ulkomaalaisten valloittajien tuloa ja Intiaan tulleiden islamin ja kristinuskon olleen vieraita ulkomaalaisia uskontoja. Vinayak Damodar Savarkar muodostikin hindutva-poliittisen ideologian ja hänen mukaansa Intian kulttuuri perustuu hindulaisille arvoille ja näin ollen vain hindulaiset olivat todellisia intialaisia. Savarkarin mukaan Intian kristityt ja muslimit eivät verenperinnöstään huolimatta voineet olla todellisia intialaisia.

Intian ensimmäinen pääministeri Jawaharlal Nehru totesi aikanaan, että RSS edustaa intialaista versiota fasismista. Yhteistä eurooppalaisen fasismin kanssa on johtajakultti, uskonnollista hurmioitumista muistuttava äärinationalismi ja militarismin palvonta. Järjestön toiminta kiellettiin Intiassa kolme kertaa. Ensimmäisen kerran se kiellettiin maan itsenäistymisen jälkeen, sillä Mahatma Gandhin murhaaja Nathuram Godse oli RSS:n kasvatti. Toisen kerran se kiellettiin Indira Gandhin hallinnon aikaan 1970-luvulla ja kolmannen kerran vuonna 1992, kun hindunationalistit hajottivat muslimien Babri-moskeijan Ayodhyassa.

Joka tapauksessa Modi liittyi Rashtriya Swayamsevak Sangh- järjestöön 8-vuotiaana. Järjestön leireillä sen jäsenille opetettiin kurinalaisuutta. Päivittäinen ohjelma noudatti aina samaa rytmiä. Auringonnousun aikaan resitoitiin pyhiä tekstejä ja laulettiin jokin isänmaallinen laulu. Sen jälkeen keskityttiin 3-4 tunniksi voimailuharjoituksiin. Iltapäivät omistettiin opiskelulle ja keskusteluille. Illalla tehtiin jälleen fyysisiä harjoituksia. Tästä järjestöstä Modi löysi aatteellisen ja henkisen kotinsa ja 1970-luvulla hänestä tuli järjestön täysi-aikainen kampanjoija ja työntekijä. Modi ja hänen aatetoverinsa RSS järjestössä perustivat Intian kansanpuolueen (BJP) 1980 ja vuosikymmenien vaalikampanjointi työn jälkeen Narenda Modhista tuli pääministeri vuonna 2014 ja hänet valittiin toiselle kaudelle pääministeriksi vuonna 2019.

Miten Narenda Modhin pääministerikaudella äärikansallismielinen hinduideologia ja hänen RSS-järjestö tausta ovat sitten näkyneet? Sekulaarimuslimi A.G. Nooran mukaan pääministeri Modi on ollut koko ikänsä RSS:n toimien aktiivinen puolustaja. Hän on yksi heistä ja ajattelee samalla tavoin kuin he. Hän ei voi panna kuriin RSS:n lujaa ydintä, sillä hän itse on tuo kova ydin. Lisäksi Nooran mukaan pääministeri Modin ensimmäisen hallituksen 17 hallituksen ministerillä oli juurensa RSS-järjestössä. Viimeisen vuosikymmenen aikana RSS on vain lujittanut otettaan BJP:stä. Siksi hyökkäykset vähemmistöjä ja toisin ajattelevia virkamiehiä vastaan ovat nyt voimistuneet.

Esimerkiksi RSS on syyllistynyt lehmän teurastajien, joista useimmat ovat muslimeita, pidätyksiin ja murhiin. Ne ovat kasvaneet räjähdysmäisesti Modin noustua pääministeriksi. Lisäksi muslimeita syrjittiin vuoden 2019 kansalaisuuslaissa. Kristityt vuorostaan kokevat Intiassa julmaa väkivaltaa ja kristittyjä johtajia ja muita uskovia on pidätetty väärin perustein. Heitä saatetaan syyttää ihmisten käännyttämisestä rahaa tai petollisia keinoja apuna käyttäen.

Kun muslimeihin ja kristittyihin kohdistuu julmaa vainoa ja sortamista Intiassa, niin mitä länsimaat ovat tehneet asialle? Toistaiseksi näyttää siltä, että länsimaiden johtajat ovat vaienneet siitä, sillä länsimaiden johtajat haluavat liittoutua Modin kanssa nousevan Kiinan uhkaa vastaan. Tällöin poliittinen tarkoituksenmukaisuuden nimissä ei haluta puuttua Intian hallitsevan puolueen sallimiin julmuuksiin tai Intiassa vähemmistöihin kohdistuvista väkivallasta halutaan vaieta, koska Modi nähdään tärkeänä liittolaisena Kiinaa vastaan.

Joka tapauksessa Intian nykyisellä pääministeri Modin todellinen luonne on paljastunut: Länsimaille hän haluaa näyttää kuvaa itsestään rauhanomaisena ja suvaitsevaisena johtajana, mutta naamion takaa paljastuukin pedon kasvot: Hänen puolueensa ja taustaliikkeensä on mukana toiminnassa, jossa Intian vähemmistöjä vainotaan, sorretaan, pahoinpidellään ja murhataan. Hänen käsissään on varmasti välillisesti muslimien ja kristittyjen verta. Myös hindulaisuuden maine pelkästään rauhanomaisena ja suvaitsevana uskontona voidaan heittää romukoppaan: Intian kansanpuolue ja Rashtriya Swayamsevak Sangh parissa vaikuttaa monia hindulaisuuden tunnetuimpia guruja, kuten Baba Ramdev, joka nimitettiin vuonna 2015 Haryanan osavaltion ministeriksi.

****
On toivottavaa, että tätä kirjoitusta jaetaan eteenpäin.

Lähteet:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/04/30/intian-paaministeri-modi-ja-hakaristin-soturit

https://areena.yle.fi/1-50762400

https://opendoors.fi/yhteistyokumppanit-tuovat-toivoa-intian-vainotuille-kristityille/

veikkamattila1

Kristitty arvokonservatiivi ja vankkumaton uskonnonvapauden ja sananvapauden puolustaja. Kaikenlaisen totalitaristisen ajattelun kriitikko. Maatalous- ja metsätieteiden maisteri, MMM vuosimallia 2018.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu