Kenen lapsi sinä olet?

Joskus lapsuudessa meiltä on saatettu kysyä kenen lapsia/poikia/tyttäriä sitä ollaan. Kysymys meidän biologisista/kasvatus/sijaisvanhemmistamme ei ole yhdentekevä, sillä se vaikuttaa identiteettimme, juuriimme ja esimerkiksi juridisesti perintöoikeuteemme. Näin ei ole myös hengellisesti yhdentekevää kenen lapsia olemme.

Ekumenia on tarkoittanut perinteisesti eri kristillisten kirkkojen ja tunnustuskuntien yhteistyötä ja pyrkimyksiä läheisempään yhteyteen.  Katolisen kirkon johtajat ja ortodoksikirkkojen johtajat ja toisaalta katolisen kirkon johtajat ja protestanttisten kirkkojen johtajat ovat pyrkineet käymään vuoropuhelua ja ratkomaan ja löytämään yhteisiä ratkaisuja heitä erottavien oppikysymysten ja erojen välille. Kysymys ei kuitenkaan ole enää kristillisten kirkkojen keskinäisestä vuoropuhelusta ja oppikysymyserojen ratkaisemisesta, vaan nykyinen paavi, islamilaiset imaamit ja buddhalaiset johtajat ovat hyvin innokkaasti käyneet keskenään vuoropuhelua ja vierailleet toistensa luona. Heidän mukaansa kaikissa uskonnoissa on enemmän tai vähemmän kysymys samoista arvoista tai pyrkimyksistä kohti rauhaa, rakkautta, keskinäistä suvaitsevaisuutta ja hyvien tekojen harjoittamista elämässä. Onpa nykyinen paavi jopa todennut, että kristityt, juutalaiset, muslimit ja buddhalaiset ovat kaikki SAMAN JUMALAN lapsia:

Ovatko paavin tai uskontojen johtajien sanat totta? Ovatko kristityt, juutalaiset, muslimit ja buddhalaiset kaikki omista näkemyksistään ja vakaumuksistaan huolimatta saman jumalan lapsia ja yhtä samaa perhettä? Ovatko aikaisempien vuosisatojen uskonnollisten johtajien sukupolvet olleet väärässä ja nykyiset uskonnolliset johtajat heitä fiksumpia ja löytäneet piilossa olevan totuuden?

Totuus on se, että paavi puhuu täysin vastoin Raamattua, sillä Jeesus käsittelee tätä asiaa Johanneksen evankeliumissa ja toteaa, että ihminen on joko Jumalan lapsi tai sitten Saatanan lapsi, mitään muita vaihtoehtoja ei ole. (John. 8:41-48) Oikeasti vain Jumalan Hengestä syntyneet ja uskoon tulleet, Jeesuksen omat, jotka kuulevat ja noudattavat Jumalan Sanoja ja rakastavat ainoaa totuutta eli Jeesusta Kristusta,  ovat Jumalan lapsia. Kaikki muut ovat Saatanan lapsia.

Jos pidät tätä suvaitsemattomana ja mustavalkoisena kirjoituksena, niin voin todeta, että minä olin yhtä lailla Saatanan lapsi ennen kuin tulin uskoon Jeesukseen. Olin synnin orja ja tahdoin noudattaa Saatanan himoja elämässäni. Vasta uskoontulon tai uudestisyntyminen avasi silmäni näkemään totuuden elämästäni. Syntiinlankeemuksen tähden ihminen elää luonnostaan erossa Jumalasta ja elää Saatanasta lähtöisin olevien himojen mukaan (=tekee syntiä) eli Saatana on hänen isänsä.

Sinun ei tarvitse kuitenkaan jäädä elämään pimeyteen ja orjuuteen, vaan Isä Jumala rakastaa sinua todella paljon, tahtoo sinut lapseksensa ja haluaa elävän suhteen kanssasi. Siksi hän on antanut parasta mitä hänellä oli eli oman poikansa uhriksi Golgatan ristille, jotta sinä voisit saada syntisi anteeksi ja tulla hänen lapsekseen. Voit samantien kääntyä Jumalan puoleen, tunnustaa syntisi tai pahat himosi ja pyytää Jeesusta tulemaan elämääsi. Älä usko kirkkojen ja uskontojen johtajien vääriä puheita siitä, että kyllä kaikkia uskontoja harrastavat ovat saman jumalan lapsia.

Nämä puheet ovat samanlaisia kuin joku väittäisi, että pimeyden ja valon voi yhdistää tai tulen ja veden tai että rasismin vastustaminen ja rasismi voivat molemmat elää harmonisesti rinnakkain yhteiskunnassamme. Ekumenia-harhaliikkeessä on kyse ihmisten yrityksistä rakentaa yhteyttä, harmoniaa ja rauhaa ilman todellista Jumalan mukanaoloa. Liikkeen edustajien puheet voivat tuntua kauniilta ja suloisilta, mutta ne käytännössä yrittävät hämärtää ja piilottaa sitä tosiasiaa, että jokainen ihminen tarvitsee pelastuksen Jeesuksessa päästäkseen taivaaseen. Luota siis viime kädessä yksin vain Häneen, joka kuoli puolestasi Golgatan ristillä.

P.S. En ole aitoa ja Pyhän Hengen yhteyteen perustuvaa kristittyjen yhteyttä vastaan, vaan päinvastoin olen sen hyvin voimakas kannattaja! Ekumenia-liikkeessä ei ole kuitenkaan kyse siitä vaan harhaanjohtavasta ja väärästä yhteyden rakentamisesta totuudesta tinkimällä.

Tunnen myös muslimeja ja buddhalaisia ja toivon heille samaa kuin itselleni: Ikuista elämää taivaassa Jeesuksen kautta.

 

 

 

0
veikkamattila1

Kristitty arvokonservatiivi ja vankkumaton uskonnonvapauden ja sananvapauden puolustaja. Kaikenlaisen totalitaristisen ajattelun kriitikko. Maatalous- ja metsätieteiden maisteri, MMM vuosimallia 2018.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu