Aika vaikuttaa

Antti Tuuri: Lähikuvassa Erno Paasilinna, 2009.

Luin kirjan sen ilmestymisvuonna. Silloin ajattelin, että täytetekstiä oli liikaa.

Kirjan kuuntelun jälkeen ajattelin, että teksti oli ok

.Juice: Vaikuttajat korvissame. Aika vaikuttaa.

Presidentti Martti Ahtisaari halusi luoda yhteyksiä kirjailijoihin. Niitä hänellä oli ennestään ainakin yksi, jos Lasse Lehtinen lasketaan sellaiseksi.

Erno oli sanalla presidentin kanssa junassa. Pääsi linnan juhliinkin.

Henkinen epärehellisyys oli tuttua Antti Tuurille. Hän nostaa kirjassa lukulampun valoon muun muassa Demarin kolumnisti Simpan, joka joutui epäsuosioon. Kalevi Sorsa mainitaan ja professori, Ernon ex-ystävä, jonka mielestä Erno oli kuitenkin vain sivistymätön, kouluja käymätön moukka.

Panu Rajala, silloin hän ei ollut vielä professori,  joutuu tai pääsee, kirjassa esiintyvien epämiellyttävien henkilöiden joukkoon.

Pankkikriisin arkkitehdit näyttäytyvät. Edesmenneet ihmiset tuppaavat lukijan leirinuotiolle, vaikka heistä  ei tykätä. Ehkä he tykkäävät tai tykkäsivät, lukijasta ja matkaoppaastamme Antti Tuurista. (Lue : Apea, väsyneen oloinen Erno Paasilinna nuotion äärellä Koitereen kalareissulla: ”Kuolleet ystävät tunkevat mukaan iltatulille.”)

Kirjassa lukija kulkee monenlaisissa maisemissa. Tapaa monenlaisia ihmisiä. Tapaa Antti Tuurin tunteman  Erno Paasilinnan.

Olisi kiintoisaa silti tietää, mitä Tuuri oikeasti ajatteli Erno Paasilinnasta. 🙂

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu