Edelleen hyvä luisto

Join kahvia ja tutkin sanomalehteä, kun Tonto tuli kahvilaan. Istui ja kysäisi: – Koska viimeksi sait? Odottamatta vastausta hän veti taskustaan vihreät pikkuhousut esiin. – Seksikkäät ja romanttiset. Suoraan Halpa-Hallista, hän sanoi ja niisti pöksyihin nenänsä.

– Tuovin pöksyt? Hän puisteli päätään. – Surevan, juuri leskeksi jääneen naisen alkkarit. Posti toi ne maanantaina. Mukana oli purkillinen pimppikarvoja.

Tonto haki itselleen kahvia ja jatkoi jutustelua.

– Kävin katsomassa tätiäni. Hänen kädessään oli  suklaarasia. Sen sisällä oli kiiltokuvia! ”Rakastan kaikkea kaunista, romanttista. Elämä on kaunis, kaunis, kaunis!”

Sen jälkeen hän kertoi minulle  ensimmäisestä rakkaudestaan: ”Hän asui lähellä. Hänellä oli auto. Olimme tunteneet toisemme lapsesta asti. Hän pyyhki aikuisenakin räkänenänsä takinhihaan. Pyysi kaupalta kyytiinsä. Menin. Hän pysäytti ja siirryttiin takapenkille. Annoin neitsyyteni hänelle!.

Kun hän oli ihanasti lauennut, hän ei enää puhunut minulle mitään. Ei enää koskaan. Vaihdoimme vain romanttisia, salaperäisiä katseita, kun satuimme kasvotusten”

– Kiva stoori, sanoin ja hörppäsin kahvia.

– Very nice, Tonto myönsi.  – Täti kertoi muun muassa sen, kuinka oli valloittanut  varattuja miehiä. Ne olivat hänen mielestään ihania romansseja.

Sitten kohtalo johdatti hänen eteensä sen oikean miehen, lihanleikkaajan. Hän oli tädin mukaan hyvin romanttinen mies.

– Niin varmaan, mutta tätisi menetti hänet.  Se on kauheaa!

– Avioliitto kesti onnellisena 50 vuotta. Mies sai sydänkohtauksen navetassa.

– Ja tädistä tuli sureva leski? Tonto nyökkäsi. – Juuri niin! Sureva leski. Hänellä ei ollut miehensä kuoleman jälkeen kuin kymmenisen romanssia.

– Niin vähän! sanoin väliin. Tonto virnisti.  – Kun olin jo lähdössä, hän sanoi: ”Minulla on edelleen hyvä luisto.”

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu