Juhannuksen kirjavinkit

Toiset eivät selviä juhannuksesta. Hyvä kirja voi auttaa.

Arvo Turtiainen, 1904-1980, kertoo Erkki Savolaisen toimittamassa Arvo Turtiainen – elämää ja ystäviä -kirjassa, 1980, merkillisen kokemuksensa.

V 1940 hän joutui sairaalaan. Esiripun taakse siirtyminen oli lähellä. Korkea kuume irroitti hänen minuutensa ajan ja paikan rakenteista. Hän siirtyi 1500-luvun Englantiin. Hän oli pikkukaupungin mylläri ja suuttui jauhosäkkiä kantavaan renkiin ja potkaisi häntä!

Mauri Sariolan päiväkirjassa, Parempi kertarutina kuin ainainen kitinä, 1986, on Pentti Saarikosken kirjoitus. 28.6. 1968. ”Näin äsken laiturilla istuessani ensimmäisen kerran UFON. (- – -) Annoin taskulampulla valomerkkejä, teho tienkin liian heikko. (- – -) Hävisi näkyvistä, ei ylöspäin, vaan kuin horisontin tai metsän taakse.”

Pentti Saarikoski, 1937-1983, Euroopan reuna, 1982, teoksessaan:

”Istuin pienessä kahvilassa, takahuoneessa. Työpäivä on päättynyt, äijät ryypyllä ja lörpöttelemässä. En ostanut ruokatavaraa paljonkaan, mutta yli sadan meni lasku kumminkin, melkein yhtä kallista kuin Ruotsissa, paitsi viini ja tupakka. Otan vielä yhden anisetin, jaksaakseni vaeltaa kotiin, matkaa on kolmisen kilometriä. Kello on kuusi. Ihmiset ovat minua kohtaan ystävällisiä. (- – -) Baaritiskiin nojailevat eivät ole niin kuin minä, ensin synkkä ja puhumaton, sitten hyväntuulinen ja seurallinen, vaan nämä ovat kumpaakin samanaikaisesti, he ovat arvaamattomia.”

 

Hyvää juhannusta!

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu